Tänkvärt om kameror, inför framtiden alltså…

Denna videon gav mig lite bekräftelse på att man kanske inte ska ha det absolut bästa när man väl ska skaffa sig en mer rejäl kamera. Det jag tänker på är den dagen då det är bekräftat att jag ska äntligen få min GD, då jag har allt i ordning. Då är det massa prylar som ska införskaffas, för dem som har missat det. Förutom det självklara som behövs till vovven, så tänker jag mer nu på de tekniska prylarna. Två viktiga saker behöver jag och båda är kameror. En att fotografera med, och en att filma med.

Dock är jag ingen expert på något utav detta, och de vloggar jag tidigare gjort på youtube är numera borttagna, och nått i den stilen som jag gjorde då vill jag aldrig gå tillbaka till igen! Videoklipp ska vara intressanta – ha något värde. Inte bara massa tråkigt bla, bla, bla… men det ska heller inte vara för mycket klantigheter tycker jag. Det tar bort budskapet med en vlog.

Det jag behöver (som jag nämnde för ett par veckor sen eller så) är alltså gärna nått kombinerat, vilket resulterar i att man kan tänka sig något avancerat som en canon 550D exempelvis. Det blir så otroligt knivskarpa bilder och kvalitén på inspelade filmer är otroligt. I alla fall det jag har sett. Dock är det ju så fruktansvärt mycket inställningar etc. Hade jag idag haft tillräckligt med pengar för att köpa mig en sån kamera så hade jag gjort det för att börja öva mig redan nu, men jag anser mig inte ha råd. Den kostar närmare 6 000 kr + lite till om man ska ha lite tillbehör. Helst vill jag också ha rätt bra tillbehör om jag nu ska ha en sån kamera att fotografera med samt filma med. En tripod, en bra mikrofon för ljud och lite andra grejer. Det blir säkerligen uppemot 10 000 kr när allt är klart.

Om jag istället skaffar en schysst kompakt digitalkamera som kan ta knivskarpa bilder utan några diverse krångel och köper mig en videokamera så sparar jag förmodligen in några tusen redan där och så blir det rätt enkelt i början. När man redigerar film så kan man fixa så mycket med kontrast, ljud, ljus och färgåtergivning, så det löser sig säkert till det bästa. Den videokameran jag mest har tänkt på är canon legria HF20. Den kostar runt 5 – 6 000 kr. Lägger man till ca 1500 på det så har man priset för en schysst digitalkamera.

Hur som helst så löser det sig när det väl är dags. Jag bara längtar tills att jag får möjligheten att köpa dessa prylarna, men det är mycket pengar som behövs sparas undan. Med den uppfödaren jag hoppas köpa valp hos, och inräknat med minst 5 000 kr utöver valppriset som ska gå till de nödvändigaste sakerna till hunden, så blir det runt 30 000 kr jag behöver. Alltså får  man vänta tills man fått jobb och har råd att spara undan lite mer varje månad.

Usch, vad mycket snack om pengar det blev nu då! Jaja, sånt får ni leva med. Det är ju viktigt att ha detta i åtanke. Jag tänker aldrig mer köpa något om jag inte har råd med det! Oavsett vad det än är, så är det inte värt det. Tro mig.