Tinkerbella just became my savior…

Problemet med kamerafrågan från förra inlägget är förmodligen löst. Tidigare idag fick jag någon typ av panik då jag såg ett klipp på youtube av tinkerbella (hon kallas så, ja) där hon gjorde chokladdoppade jordgubbar. Klicka på länken så ser ni hennes videoklipp. Jag vill inte bädda in det här, då jag är osäker på om det är ok så därför lämnar jag länken istället.

I alla fall, om man återgår till problemet. Eller lösningen. När jag tittat på klippet så tänkte jag direkt. Jahapp, det där klippet är ju självklart filmat med nån hyperdyper skit-bra-kamera a la svindyrt. Jag hade fel. Klippet är filmat med en simpel kompaktkamera som dessutom förmodligen är över 2 år gammal i dagsläget. I detta inlägget här fick jag nämligen reda på (längst ner på sidan) att alla hennes videobloggar filmas med en canon ixus 70. I full HD!!! 1080p. Grymt? Näe? Det är ju så jävla fantastiskt!

Detta har resulterat i att jag spenderat de senaste två timmarna eller så och kollat upp videokvalité på en hel del ixus kameror. Den jag söker ska kunna filma i full hd även i dåligt ljus, och det verkar som om att ju lägre ner på skalan man kommer, desto bättre blir kvalitén, vilket är lite konstigt, men det är slutsatsen jag har tagit av att ha kollat på ett tiotal youtube klipp av olika kameror i ixus serien.

Det känns jävligt skönt att man alltså kan filma riktigt jävla bra med en liten kompaktkamera. Det trodde jag aldrig, men erfarenheten jag har utav kompaktkameror är rätt dålig, så jag har inte riktigt varit intresserad av att köpa någon på senare år. Har skitit i det istället. Nu kanske man går o skaffar en så fort man vet att man har en dryg tusenlapp eller så att spendera. Jag vill ju ta mer foto och jag vill börja videoblogga igen!

Usch vad jag lät desperat där. Men det är ju faktiskt så jag känner. Det enda som suger med dessa kompakta kameror är att ljudet inte är det absolut bästa. Jaja, det finns nog en lösning på det med…