Det är verkligen vice-versa just nu…

När jag har det lätt, har andra det svårt och när jag har det svårt tycker andra att saker är lätta, eller åtminstone genomförbara. Det är rätt komiskt ibland hur man kan lära sig saker på så olika sätt och hur människor tolkar saker och ting. Det som har haft störst inpact på mig just nu är hur så små skillnader i studietekniken har varit så avgörande för mig när det gäller att lära mig något nytt.

Jag ska inte skryta om intensivläsningen, jag vill ju inte vara tjatig, men jag börjar förstå allt tydligare nu vad små medel kan göra för att det ska ske förändring och bli lättare med att plugga. Sen jag började med den här tekniken; att anteckna samtidigt som jag läser ur en bok och sedan diskuterar igenom det med någon som har samma kunskap så fastnar det hos mig. Det är helt otroligt! Detta har också bidragit till att när själva läsandet är över så har jag inte så mycket mer att göra. Det enda jag ska göra nu är att formulera klart min andra fråga och sedan skicka in den till lärarna inför seminariet imorgon. Sen är det dags att börja med min disputationsberättelse.

När jag ansåg mig själv vara klar med läsandet om min filosof så har jag fokuserat på de här frågorna, och det har inte tagit mycket tid. Dessvärre så har de här inplanerade diskussionsmötena med min grupp blivit inställda, men igår så träffades vi igen och då märkte man ordentligt att jag är klar inför seminariet, bara jag har den andra frågan klar. Det känns jättebra! Jag är helt komplett cool-lugn inför seminariet imorgon, och det är jättehärligt. Jag känner hur mycket jag har lärt mig under den här kursen, och jag har verkligen fått en större koll på de olika begreppen inom forskning och vetenskap. Det är underbart!

Yep. Det var väl det. Har inte så mycket mer att säga. Förhoppningsvis blir det väl minst ett inlägg till senare idag…