Varför är det så få svenskar som använder Tumblr?

Jag har lite svårt att förstå det faktiskt. Tänker man efter tycker jag Tumblr har klar mycket bättre grejer när det gäller bloggande, och även annat. Det är mycket lättare att dela med sig utav bilder, göra gallerier, länka etc. För att inte tala om att göra teman också är mycket enklare än WordPress. Är rätt glad faktiskt för att jag inte är kvar där längre. Känns som absolut rätt beslut. Skulle nog ha tagit det här beslutet tidigare.

Jag skaffade faktiskt ett konto på Tumblr för ett par månader sen, men förstod inte riktigt syftet. Nu när man insett hur mycket man vill dela upp saker och ting, lägga upp bilder mer – eller rättare sagt bli mer motiverad för att dela med sig utav bilder så känns det roligare att blogga också, vilket förklarar varför jag bloggat en jävla massa sen i Söndags då jag började använda Tumblr. Såsom det ser ut nu, lär jag snitta på 3 inlägg om dagen om jag fortsätter i samma anda – vilket under lång sikt kan räkna mig som en proffsbloggare. Läste nånstans att ska man börja med sånt, vilket jag gärna vill göra så ska man blogga minst tre gånger om dagen.

Det har dock snackats mycket om har jag läst de senaste dagarna att Tumblr inte är direkt SEO vänligt, vilket innebär att bloggar man på Tumblr och någon söker efter något är det inte lika stor sannolikhet att en blogg på just Tumblr hamnar lika högt upp hos google som exempelvis en WordPress blogg gör. Lite orättvist, men med lite knep och knåp så ska det funka hur bra som helst.

Idag har jag också installerat ett kommentatorsystem via Disqus som är jättebra verktyg. Flera dagstidningar och hemsidor använder sig utav detta, så man kan enkelt hålla koll på sina kommentarer etc. på ett och samma ställe. Det tog mig bara lite tid att fatta hur jag skulle implementera det här på bloggen, men nu har jag fått det att fungera.

Det enda som fattas nu är att Google analytics ska sluta räkna mina egna besök på bloggen, och att det blir lite lättare att hitta tumblr bloggar som svenska personer har skrivit. Eller ja, personer bosatta i Sverige skulle jag väl hellre vilja säga. De flesta svenskar som använder Tumblr verkar skriva nästan enbart på engelska, vilket jag kanske också bör göra om det går lite trögt med själva syftet som Tumblr har, genom att dela med sig etc. Förhoppningsvis blir väl Tumblr lite mer icke-engelsk-användarvänligt om det blir ännu mer populärt, vilket jag hoppas på. Gäller bara att svenska folket får upp ögonen för detta underbara ställe.

Glöm inte att gärna ställa mig en fråga, för att få lite mer interaktion. Det hade varit skitroligt. Ni ställer en fråga genom att klicka på en länk i min sidebar, och sedan är det bara att fråga. Svaret blir sedan ett inlägg, så se till att inte ställa en allt för dum fråga 😛

Har ni förresten några tips på svenska taggar man kan söka på för att hitta intressanta bloggar här på Tumblr? Hör av er i så fall!