Protesterna fortsätter hagla över Spotifys beslut. Själv försöker jagbara överleva helgen.

Igår hade man ändå relativ tur jämföres med förra helgen, för efter att vi ringt störningsjouren igen för andra helgen i rad så tystnade den över tolv timmar långa festen rätt snabbt och jag och älsklingen kunde sova utan problem.

När man vaknade i morse efter ett par timmar framför dumburken har man återigen satt sig framför datorn och det första man ser är en protestgrupp på facebook om Spotifys beslut om förändringarna gällande gratiskontona. Detta irriterar många, även mig och jag har nästan ångest, eftersom jag gillar Spotify skitmycket. Det finns enligt mig ingen bättre tjänst egentligen för att lätt lyssna på musik, dela med sig av playlists etc. Spotify is ze shit helt enkelt. Det känns nästan som ett slag i magen från ens bästa vän, som precis delat med sig av nyheten att de har legat med ens pojkvän bakom ens rygg. Nästan så känns det som. Spotify har svikit mig nått så otroligt. Samtidigt har man ångest över att förmodligen ingen annan tjänst har vad de har att erbjuda. De har lurat deras över 1 miljon användare. Lockat med godis och andra sötsaker vilket lett till ett beroende. Sen kom slaget i magen. Begränsningar till tusen. Totalt 5 gånger får man lyssna på en låt, sen kan man likagärna radera den ur sin playlist. Tio timmar i månaden får man lyssna på sin musik.

För 99 kr i månaden, a.k.a. 1200 kr per år ungefär får man reklamfri musik även i mobilen. Det enda som saknas är lite mer japansk musik och lite udda svenska favoriter som är allmänt svåra att få tag på. Den dryga tusenlappen är för mig likvärdig med en ny behövlig teknikpryl som jag har i praktiken mer nytta utav än att betala för musik, om man ser det på så vis. Känns lite som hyckleri, men det skiter jag i. Jag står för mina åsikter när jag säger att jag älskar Spotify, för det gör jag. Man känner sig bara sviken. Halva priset, 49 kr är mer rimligt. Sexhundra kronor per år. Då känns det mer ok. Jag vill verkligen att Spotify ska sänka priset på Premium till det + att man får det i mobilen. Det är ju därför man betalar för det, liksom. Reklamen skiter jag i vilket, även om det är rätt bekvämt att slippa reklam. Dessutom gillar jag faktiskt reklamen på Spotify. 9 av 10 gånger jag har hört en reklamsnutt på Spotify, har jag blivit så intresserad att jag har klickat på bannern. Inte ofta det händer, men Spotify har lyckats med det.

Jaja, nog snackat om det. Jag har börjat testa grooveshark. Typ samma sak, men lite halvt krångligare att hitta det man letar efter, men det är väl en vanesak. Det enda jag inte gillar är väl att det främst körs via webbläsaren. Det finns en desktop klient för det, men då måste man ha ett pluskonto, alltså betala. Dock är grooveshark mycket billigare än Spotify. 55 kr kostar det o då får man det i mobilen. Hey, kan grooveshark göra detta – varför kan då inte Spotify göra det?