Det är väldigt stor skillnad att studera på campus jämföres med distans.

Speciellt om man har lite svårt att koncentrera sig. När det dessutom sker massa strul med tekniken. Bilden laggar och ljudet låter konstigt så försvinner den lilla koncentrationen man har och det är lätt att göra allt annat än att lyssna. Föreläsningen handlar just nu om presentationsteknik, men jag har lite svårt för detta eftersom jag inte är där personligen och har lite lättare att fokusera mig på vad det är som diskuteras. Idag är det jättesvårt och det har det varit sen jag började vara med på distansföreläsningarna. Alla de tekniska grejerna stör mig för mycket. Dålig bild och ljudkvalité får mig att krypa ur skinnet ibland. Det stör mig rejält mycket. Nästan så det är onormalt.

Hursomhelst. Man gör ändå sitt bästa för att koncentrera sig ändå. Jag kan nog ändå kort sagt säga att störs man inte utav teknikstrul, man kan acceptera skitdålig, laggig bild och ljud som prasslar, klickar, knäpper och rundgång m.m. då är nog distansstudier för dig. I övrigt är det nog bäst att säga att man hellre ska vara på campus om man kan. Turen jag har med detta är att det inte är så mycket mer föreläsningar denna terminen….

Till hösten ska jag dock läsa på distans när jag läser andra kurser, men man kan alltid hoppas på att tekniken kommer skötas bättre på andra lärosäten.