Jag kommer fan få ångest när Spotifys förändringar börjar gälla

Sitter för stunden och lyssnar på Foo Fighters senaste skiva på Spotify och är glad så länge jag kan spela upp mina favoritlåtar hur mycket jag vill utan att behöva bry mig om att jag snart bara kan spela varje låt maximalt 5 gånger innan de stryps helt och vill jag lyssna på dem igen måste jag betala för antingen unlimited eller Premium. Så jävla dåligt.

Såsom de här förändringarna börjar gälla så hade de likagärna kunna skita totalt i att ens låta en ha Spotify gratis med reklamavbrott och banners. Tio timmars fri lyssning per månad och max fem gångers uppspelning per låt är ett skämt. Det finns ingen annan tjänst heller tycker jag som har det som Spotify har. Återigen kläms man in i ett hörn där man verkligen vill fortsätta använda tjänsten ändå, men det känns så surt att behöva betala de där 1200 kronorna per år, som jag i snitt lägger på en ny teknikpryl varje år. Att ladda hem musik är inget alternativ längre. Spotify har fan allt. De fattas dock lite favoriter som är svåra att få tag på + japansk musik. Det är de väldigt dåliga på tycker jag. Får hoppas som sagt att om fler börjar betala, vilket jag tvivlar ändå, att de börjar ta in mer musik så att biblioteket blir ännu större och att artisterna får bättre betalt. Det har ju varit lite snack om det på sistone, tyvärr.

Jaja. En annan kass nyhet gäller den dokumentären jag hade tänkt att spela in som redovisningsform under denna delkursen jag går nu, då detta var valfritt och jag som älskar att filma och redigera har bestämt sen typ ett år tillbaka att jag gärna gör en dokumentär. Den nya kameran jag köpte i förväg som födelsdagspresent var tänkt att agera som kamera, så jag slipper filma i usel kvalité, och istället ha antingen 720p eller 1080p som alternativ. Det dåliga nu är att kameran slutar spela in efter att den nått en viss storlek eller en tidsgräns på antingen 4 GB eller 10 minuter, vilket gör att jag nu tvingas spela in ändå i 480p upplösning. Det suger så jävla mycket – speciellt när tekniken för full HD finns.

Får använda min nya kamera som en kamera, ett övningsobjekt så jag kan bli en bättre fotograf, något som jag för övrigt är skitdålig som så att jag i framtiden kan skaffa fotografi som en hobby när jag på allvar lagt allt med webbdesign bakom mig.

Ni kanske tycker att jag är konstig som stör mig på detta, men det är ett störningsmoment när man är ett teknikfreak såsom jag är och man vill bara ha det bästa. Visst jag kan spela in i både full HD men då måste jag be personen att upprepa sista meningen var 10:e minut, vilket suger. Det funkar inte. Kameran ska bara rulla, och sen är det jag som ska redigera skiten när jag är klar med all inspelning. Jaja, det löser sig. Förhoppningen är ju att även upplösning i 480p ser bättre ut än vad det exempelvis gjorde på iphonen jag hade förra året. Den här kameran är ju jättebra, så det e möjligt att kvalitén knappt är märkbar jämföres med HD. Eftersom filmen ska läggas upp på youtube senare också och alla inte kör med fiberlina så kanske det underlättar också att inte se klipp i full HD… vem vet?