Vem fan bryr sig om sökmotoroptimering när man bloggar på tumblr? Jaggör det!

Idag har jag nästan återgått till mitt gamla vanliga mönster med besattheten gällande SEO (sökmotoroptimering), och jag har försökt testa andra ställen för att se skillnaden mellan att blogga på Tumblr jämföres med typ blogg.se och onsugar.com. Slutsats? Tumblr är bäst än så länge. Även om jag föredrar att skriva långa inlägg, länka till nyhetsartiklar och häva ur mig massa dumheter om vad korkade prylar människor har hittat på igen, så är det bekvämt att enkelt dela med sig utav bilder, länkar, videoklipp etc. att jag är helt frälst i stället. Dessutom kan man ju blogga mycket, skriva långa inlägg utan att nån säger ifrån. Jag älskar variationen som finns här. Det jag inte gillar är detta:

  1. Att man inte kan ladda upp fler bilder samtidigt, bara en åt gången.
  2. Att den mest populära bildformen är animerade gifbilder som cirkulerar runt här inne. Sånt tycker jag bara är fjortis-stil. Men det e tydligen populärt.
  3. Tumblr är inte direkt SEO vänligt. En blogg på andra plattformer som exempelvis blogg.se, wordpress eller blogger hamnar automatiskt högre upp. Med Tumblr är det extra mycket jobb, och det ger ändå inte nått vidare resultat på sökmotorerna.

I övrigt är Tumblr världens bästa grej som jag nu tjatat om ett tag, men jag tyckte det var värt att nämna igen. Jag funderar dock på att köpa en domän och peka den till Tumblr. Kostar bara 99 kr per år, och det ska tydligen hjälpa en hel del med SEO. Gör jag det blir de som går in på subdomänen automatiskt vidarebefordrade till domänen så det är ju jättebra. Vill inte krångla till allt för mycket dock, så det lär förmodligen inte ske på ett tag (säger jag med min usla tidsuppfattning). Andra tips jag läst om innan är att man ska kommentera mycket hos andra och lämna länk med sin blogg på. Det är en motivation som jag tänker pröva nu, så alla ni som läser min blogg kontinuerligt, förvänta er fler kommentarer ifrån mig i fortsättningen och så hoppas jag på att jag får samma behandling tillbaka!