Det är svårt att lära gamla hundar att sitta tydligen om den gamlahunden är jag.

Större delen av förmiddagen har jag suttit och känt mig relativt konstig. Det e en känsla som återkommer lite då och då, och det brukar ske när det återigen är alldeles för mycket i mitt huvud så jag knappt ens kan få ut det. Jag vill göra tusen saker samtidigt, men jag påbörjar inte en enda. Väldigt irriterande, men det värsta som sker i dessa tillfällen är att jag mer eller mindre automatiskt återgår till mina gamla vanliga beteenden och obsessar över saker som är komplett meningslösa i regel.

Idag fick jag återigen känslan att kan jag inte få det här dåliga beteendet under kontroll så lär jag sluta blogga totalt. Inget jag gör än så länge får mig att känna mig lugn, mer än en kort stund. Det ska alltid tjatas om saker som är så komplett meningslösa, och besattheten av att bli sedd tär sönder mig. Jag är alltid stolt över det mesta jag skriver i mina inlägg, och jag vill att de ska synas för andra, lätta att hitta så att andra lär sig men det lär inte ske. Jag vill ha perfektionism när jag bloggar, och det ska vara enkelt. Idag har jag också suttit och inspekterat de största bloggverktygen ytterligare, och det jag tycker det ultimata bloggverktyg/publiceringsverktyg etc. bör innehålla det här:

  • Lätt att designa bloggen, ersätta texter med bild, speciellt i headern så rubriken och beskrivningen (eller tagline) ser snyggare ut.
  • Det ska vara sökmotorvänligt. Blogger, blogg.se eller ja alla ställen förutom tumblr är detta.
  • Man ska kunna tagga sina inlägg (lägga till nyckelord, etiketter – vad man nu vill kalla det)
  • Ladda upp flera bilder på en gång (typ gallerier)
  • Det ska finnas sidor som är lätt redigera, ex. “om mig”, mina djur” etc.
  • Det borde finnas flera olika format, så man lätt delar med sig av videoklipp, ljudfiler, bilder, länkar etc.

Kortfattat hade man alltså velat ha en blandning av alla populära bloggverktyg som finns, eller bara ett mer SEO vänligt Tumblr… Allt detta är bara en bråkdel av vad jag kommit fram till idag, men det är det enda som i stort sett cirkulerat i min feta skalle. Dessutom har det gjort det så pass mycket att jag inte har energi över till att plugga idag. Dags att uppsöka psykolog, månne? Jag tror nästan det.

Fan att det här sker alldeles för ofta. Och allt är mitt fel.