Ner till Lund för att spela in dokumentär!

Äntligen blir det av. Det projekt jag sett fram emot hela våren. Deltagarna har sedan långt tillbaka godkänt att bli filmade och intervjuade och jag har redan spelat in introt etc. Ikväll intervjuar jag två stycken och imorgon den siste och tredje deltagaren. Det enda som stör mig är att det inte blir ett mästerverk i HD upplösning. Detta beror på att kameran inte klarar spela in mer än 10 minutersklipp åt gången när man spelar in i HD, så jag får klara mig med DVD kvalité istället. Det hade nog varit rätt så störande också om jag tvingat avbryta intervjun var tionde minut med så det får bara lov att bli så här.

Jag blir bara borta en natt. Mer än så vill jag inte vara borta från älsklingen, min egen säng och min stationära dator, men mest är det att vara utan älsklingen som stör mig. Det är alltid lättare att resa när jag är med honom, så jag är ändå rätt tacksam att det bara blir en natt. Var först planerat att det skulle bli typ 3 nätter, men p.g.a. att jag inte fick tillstånd att filma deras praktik och arbetsplatser så blev schemat lite mer komprimerat.

För den som e nyfiken på vad dokumentären ska handla om så kör jag på med mitt vanliga tema – funktionshinder och arbete. Dock blir det ingen intervju med någon handläggare etc. från någon myndighet. Efter strul med skolan och brist på information har jag valt att skita i det, så det blir fakta från litteraturöversikten och annan fakta istället. Individer med aspergers syndrom och deras väg till arbete är fokus på dokumentären och det ska bli riktigt roligt att spela in den. Får hoppas att allt flyter på bra.

I övrigt är saker och ting tillfälligt förbättrat. Skönt det. Var på tiden =)