Vad är de grundläggande orsakerna till varför fas 3 inte fungerar?

Statsministern pressas i frågan om fas 3 en hel del, och även jag som faktiskt precis lärt mig lite mer om denna process efter att ha forskat om det två delkurser i rad så kan jag idag ärligt dela med mig utav min åsikt i den här frågan. Allt för att låta professionell och ifrågasättande, eller hur?

I artikeln står det om Britt Mari som fick jobb tack vare att hennes chef struntade i fas 3 reglerna. Personligen är jag glad för hennes skull, men jag är nog lika glad för alla andra som gör vad som krävs för att de ska få jobb. Alla har inte samma tur, och jag tror knappast att fas 3 är ett system som fungerar. Frågan är bara om det ens finns något system som fungerar?

Alla människor som kan arbeta, oavsett situation ska ha all rätt att kunna få arbeta också. Det ska inte spela nån roll i hur olika vi är, om vi har någon diagnos som förklarar saker o ting, eller om vi råkat bli sparkade från jobbet p.g.a. finanskris och annat. Alla som kan jobba ska få jobba. Hur det går till är en annan historia, men jag hoppas på att jag en dag när jag är klar med min utbildning att jag kan hjälpa till på ett lämpligt sätt som gör att alla parter blir nöjda. Huvudsaken är att skapa en meningsfull sysselsättning. Vad är då det?

I mina ögon är meningsfull sysselsättning exakt lika med ett lämpligt jobb med rimlig lön utformat efter individens önskemål och intressen. Inte daglig verksamhet, inte vuxendagis, inte praktik utan rimlig ersättning. Lön för utfört arbete.

De grundläggande orsakerna till varför fas 3 inte fungerar tror jag beror på faktumet att regeringen inte vet var de ska göra av alla arbetslösa, de hittar på massa meningslösa uppgifter som inte krävs någon typ av kompetens för att klara av och på så vis kan de säga att vi har färre arbetslösa. Dock är inte allt bara moderaternas fel. Det är lika illa oavsett vilken regering det är som styr. Skillnaden med de röda var att ersättningen var mer rimlig.

Jag vet dock inte om det är en bra idé att fas 3 läggs ner, byter namn etc. De kan likagärna kalla skiten för “rappakaljans jobbfabrik” for all I care. Huvudsaken är att det skapar jobb och meningsfull sysselsättning.