När ska folk lära sig? Klicka aldrig på okända länkar!

Spamvarningar haglar omkring inne på facebook för tillfället, men jag är en utav de smarta. Allt skit jag ser på facebook och på andra ställen om det är möjligt markerar jag som spam. Igår fick jag nått skit skrivet på min facebook wall, där man tydligen kunde kolla hur många timmar man suttit på FB senaste tiden och VEM som kollat ens sida…

Jag fattar inte att folk är så korkade! Hur många gånger ska man behöva säga till folk – gör inte så här! Klicka inte på okända länkar och för femtielfte gången:

FACEBOOK HAR INGEN FUNKTION DÄR MAN KAN KOLLA VEM SOM BESÖKT DIN SIDA!!!

Alla såna här skitapplikatoner, sidor etc. har bara en sak gemensamt. Det är spam. Inget annat. Det är folk som gör dessa applikationer för att komma åt lösenord och gärna hela din dator. Åtminstone är det sådana rykten som sägs. Själv e jag skeptisk, men det är i alla fall en fråga om spam och att komma åt folks lösenord är nog mycket möjligt. Virus och skit dräller omkring som fan på internet, och självklart är FB ett ställe som mer än lätt drabbas av sånt här. Botemedlet, då? Enkelt.

KLICKA ALDRIG PÅ OKÄNDA LÄNKAR! Och skaffa lite kunskap om hur man hanterar saker och ting på internet. Tro inte på allt du ser, hör eller läser. Var lite kritisk och använd istället din analytiska förmåga till att diskutera idiotin och skapa lite intressant prat istället för att kopiera folks statusar och hänga ut folk m.m. som också så fruktansvärt många människor gör. Jag tvivlar starkt på att det finns facebookprofiler som är skapade enbart som virus. Det är förmodligen personer som råkat illa ut p.g.a. nått rykte och så sprider det sig vidare och blir till sist nästan en myt. Då kan du ju åtminstone skicka in dina misstankar till Mythbusters på Discovery och låta dem undersöka skiten.

Det märks att jag vill ha förändring. Mer än hälften av alla människor jag har på min vännerlista håller på med sånt här skit och jag blir så irriterad. Kopierade statusar kan jag väl leva med. Folk vill ju inte sluta med det, tyvärr men folk som är dumma nog och klickar på de här spamlänkarna får fan skylla sig själva.

Dock ska det tilläggas att det finns även andra sätt att råka ut för spam etc. på facebook och detta hände mig. Tydligen så ska man vara försiktig när man klickar på en gillaknapp på en blogg eller hemsida på nätet. Man kan skriva in vilken domän som helst för att en gillaknapp ska fungera, och det kan sluta med att du gillar en sida med typ pornografi när du egentligen gillade din favoritbloggares speciella inlägg. Botemedlet? Kolla med jämna mellanrum alla de sidor du gillar på facebook och se till att inget konstigt ligger där. Radera dem i så fall.

Nå, hur många kommer älska mig för att jag förmedlat detta och hur många kommer avsky mig för att jag gnäller på folks ovett på facebook? Ska bli intressant att se.