Google suger, eller?

Jag har precis upptäckt något riktigt konstigt. Skitknäppt mer eller mindre. Min blogg är inte så osynlig som jag en gång trott. Eller rättare sagt stressat som fan över på sistone. Fast det konstiga är hur Google beter sig. Låt mig förklara:

När jag har använt mig utav googles tjänster för att se till att min blogg blir så pass synlig som möjlig ute på internet, så upptäckte jag igår och även i morse att google mer eller mindre skiter i att gå in och indexera bloggen. Alltså crawlar den med andra ord. Den har inte gjort det på över en vecka nu, men det konstiga är att ändå så har jag nu fått reda på att folk hittar min blogg i alla fall, men detta har jag inte fått reda på av google. Nej, detta fick jag reda på av den andra tjänsten jag använder, nämligen Clicky. Det är den där lilla rutan i min sidebar som talar om hur många besökare jag har m.m. Tydligen talar den om mycket, mycket mer också och har fan så mycket bättre koll än vad google har. Det är jättekonstigt.

Eftersom google går in skitsällan på min blogg o letar efter saker o ting för att se om jag uppdaterat o massa sånt, så har jag trott att ingen hittar mig, men tydligen är det alltså fel. Clicky har fan koll! Jag gick in på min dashboard och tittade runt lite. Alla moderna länkar som länkar direkt till min site finns med. Google har fortfarande länkar som är direkt kopplade till min gamla domän och som jag jobbat frenetiskt med att få bort ifrån googles sökresultat utan någon dessvärre tur. Rätt irriterande med andra ord.

Detta är dock en härlig nyhet, för jag upptäckte också att saker som finns inom Tumblr själv också räknas som länkar etc. Varje gång man s.k. rebloggar något inne på tumblr så får man en länk till sin site vilket är jättenice! Då kommer jag göra det mera i fortsättningen. Varje gång man hittat en intressant bild eller text och så lägger man till sin egna lilla kommentar på det hela.

På alla sökningar som gjorts också som jag fått reda på via clicky, så ligger min blogg på första sidan på google. Inte illa! Fan vad glad jag blev utav detta. Nu är det bara att fortsätta som om inget har hänt, länka o kommentera när jag läst ett intressant inlägg hos mina favoritbloggar och så länge mina texter och funderingar uppskattas av mina läsare så lär det här problemet snabbt vara löst.

Åh, vad jag är glad nu! En annan kul grej jag bara måste dela med mig utav är att igår filmade jag två igelkottar som parade sig på baksidan av vår tomt. Den videon lägger jag upp på youtube strax, så får ni se. Förmodligen bor igelkottarna i närheten av oss, för detta är andra gången på kort tid som jag sett igelkottar på tomten. Woohoo! Sicken lycka jag känner i kroppen nu! Längesen, alltså…