No 'poo – Hur fan orkar man?

Ok, för er som inte fattar så kan jag säga såhär. Man tvättar håret utan Schampoo och använder oljor för att rengöra huden. Kort och koncist. Men det verkar skitkrångligt och jobbigt samt en metod som verkar ta 100 år jämföres med att använda de produkter man är van vid. Kortfattat för mig, ingen metod som lär gå under en längre period.

Personligen är jag en väldigt lat person, åtminstone när det gäller det här med personlig hygien eller rättare sagt det här med att “ta hand om sig själv”. Jag hatar att lukta illa, så jag gör åtminstone en rengöringsprocedur som gör att jag inte svettas mer än i onödan, eller gör så jag luktar illa från munnen. Känner jag att jag luktar illa eller att jag får höra att jag luktar illa ifrån någon annan får jag typ panik. Dock dränker jag inte mig själv i parfym eller så. Jag bara rengör mig själv så att det äckliga försvinner. Lite schampo, lite balsam + deodorant och så byter jag kläder när det behövs. Allt är relativt.

Jag fick först reda på den här metoden efter att ha läst Lady Dahmers blogg. Av nån skum anledning har jag börjat tänka lite mer på det här med vad man stoppar i sig för något, det här med att undvika kemikalier etc. Allt det här snacket som rullat omkring i Sverige en hel del och som dels har fått min egen syster + andra att bli något av tillsatspoliser, eller hur man ska förklara det. Personligen är slutsatsen att jag är alldeles för lat och för bekväm för att jag ska kunna ändra så pass mycket i mitt liv för att jag själv ska ta s.k. “bättre ta hand om mig själv”.

Inbillningen man har är att livet skulle bli tråkigt av såna här förändringar. Ingen läsk, förutom naturlig cola med 1000 kcal per flaska om inte mer någon gång ibland. Vatten och mjölk till middagen. Aldrig någon fun light heller för den delen. För att inte tala om den där feminina känslan jag har kommit att avsky så mycket när jag tänker på hur man som kvinna bör ta hand om sin kropp. Smörja in sig med lotion etc. Använda lotion för att inte få finnar, tvätta bort sitt smink… allt det här har jag provat och gjort. Inget för mig.

Då kanske ni undrar varför jag har börjat fundera på detta? Jo, faktum är att jag ändå blivit lite nyfiken. Jag undrar hur pass en sådan förändring av mat och personlig hygien skulle förändra hur min kropp beter sig. Skulle mina fjortontusen finnar jag har på pannan försvinna? Skulle min refluxsjukdom mildras om jag slutar dricka läsk på helgen? Slipper jag min skitjobbiga handsvett och mina russinfingrar om jag smörjer in hela kroppen med någon typ av hälsovänlig lotion? Skulle jag gå ner i vikt om jag ersätter all mat med naturlig, ekologisk mat utan tillsatser? (a.k.a. börjar äta mindre, man blir tydligen mer mätt på naturlig, ekologisk mat). Skulle mitt hår bli glänsande, och skulle jag slippa mjäll samt finnar i min hårbotten?

Resultatet går enbart att spekulera i. Det går ju inte att veta förrän man har provat. Nä, den dagen jag förvandlas till en sådan person som håller på med allt detta är den dagen jag återigen förlorar min identitet. Tyvärr, men jag kan inget annat göra än att relatera detta med sterotypiskt kvinnligt beteende. Inget illa menat, jag gör så med väldigt mycket. Det är liksom inpräntat i skallen på mig.

Nä, jag orkar helt enkelt inte vara sådär kvinnlig. Jag lever hellre mitt liv med dessa krämpor om jag vet att jag njuter mer av livet på så vis. Med Pepsi Max, så klart!