Tyvärr, men jag är inte rädd för tillsatser i min mat!

Känns som om jag måste ta ett lite djupare snack om det här ämnet om tillsatser. Efter det inlägg jag skrev för ett par dagar sen om no ‘poo metoden, att tvätta håret utan schampo så kände jag att jag egentligen fokuserat på fel sak. Jag har inget emot no ‘poo metoden, och jag är villigt att försöka ge mig på hårdelen för att underlätta duschandet. Sen ett par dagar tillbaka har jag använt mig utav vattenmetoden, alltså bara massera håret med vatten o hårborste, men än så länge är jag inte direkt nöjd med resultatet. Jag har inte läst på ordentligt ännu heller, så förmodligen beror det på det. Jag skulle behöva en sista-kur-schampo för att göra mig av med skit i håret, och sen är det bara att fortsätta tydligen.

Jag har tänkt mer på det här med tillsatser också, men jag har som sagt aldrig varit rädd för det. Personligen tror jag inte det skulle påverka mig ett endaste dugg av att helt sluta upp med alla kemikalier. Eller jo, förresten. Jag tror jag skulle gå o bli skitfet igen och godissugen, eftersom exempelvis vanlig mat utan tillsatser innehåller typ 5 ggr mer kalorier än lättprodukter, och att inte få äta godis skulle driva mig till vansinne. Det som gjorde att jag för snart 2 år sen gick upp typ 15 kg i vikt berodde på att jag började njuta av livet mer, efter att all skit med jobbiga pojkvänner och annan stress försvann ur mitt liv och jag och älsklingen var lite smått lata med att hålla koll på vad vi faktiskt åt, och alla mängder av godis, chips och creme fraiche gjorde att man väldigt fort gick upp och det lär dröja minst 2 somrar till innan jag är nere på den nivån jag vill vara nere på om inte det sker ett mirakel efter denna sommaren och jag faktiskt återgått till mina normala mått igen.

Jag har testat på LCHF också. Det gjorde jag och älsklingen för typ 1½ år sen. Vad hände då? Jo, jag gick ner 2 kg, älsklingen 7 och sen stannade det där. I över 5 månader! Fibrovärken blev till en början bättre och likaså IBS och allt annat. Det visade sig i slutet av perioden att allt var önsketänk och total inbillning och jag har aldrig i hela mitt liv varit så trött som jag var då. Efter att vi slutade med LCHF så återgick vi till att äta allt igen, i vad vi ansåg vara normala portionsstorlekar. Slutsats? Jo, vi gick upp alla kilona igen + lite till säkerligen. Då åt vi vanlig mat! Faktiskt inte så mycket onyttigt, utan det var LCHF fast med kolhydrater. Vi blev skitfeta återigen.

Hur gick vi ner sen då? Jo, genom att minska portionerna till en totalmängd på ca 1200 kcal för min del och ca 1500 kcal för älsklingen. Lade man till promenader på flera timmar i veckan, vi gick och går fortfarande till allt så rasade jag personligen nästan 7 kilo i vikt + 10 cm i midjan, några cm runt höften och detta skedde tack vara minskade portioner, lightprodukter och promenader.

Rädd för tillsatser i min mat? Nej, skulle inte tro det.