Baka kaka utan prylar, går det?

Ja om man är lite smart i alla fall. Fast det är ju sällan jag då. Ni som undrar vad fasiken det är som pågår så håller jag och älsklingen på att bakar en s.k. Lemon tart, med Gordon ramsays egna recept. Vi får se hur den smakar. Vi har varken aluminiumfolie, bakplåtspapper, pensel eller skålar i metall för att smälta choklad i, men det verkar fungera bra ändå. Nu är vi på sista steget och kakan står i ugnen. Vi får hoppas att den smakar bra, men det gör den säkert.

I övrigt är allt precis som vanligt. I alla fall såsom det har varit senaste dagarna. Tröttheten är total. Nästan skitjobbig, men vi överlever. Idag känns det som om man är lite piggare i alla fall. Dock inte mycket, men ändå tillräckligt för att det ska vara märkbart.

Lite senare idag är det dags att städa för veckan igen. Tömma Majas bajsiga kattlåda, dammsuga och diska lite till och torka diskbänken. Det är så våra söndagar har sett ut sen vi flyttade in här och det är en tradition som fungerat bra. Städa en gång i veckan och i övrigt håller man saker o ting i ordning. Dock är det ju så att man gör det mesta av det här flera gånger i veckan, men dammsugningen är det som markerar söndagar mest. Det + tvätta kläder. Det gör vi också idag.

På torsdag börjar älsklingens semester. Känns bra att få spendera dagarna tillsammans igen. Känns som det var en halv evighet sen man umgicks med sin älskling. Fram tills dess lär jag sitta o lata mig en hel del om dagarna och om jag orkar lär jag försöka sätta igång med kompletteringen till litteraturöversikten. Det hade ju varit bra o få allt det överstökat innan semestern börjar. Allt hänger på om jag har tillräckligt med energi över för att faktiskt sätta mig in i det tankearbetet jag hållit på med i typ 6 månader snart. Som tur var är det inte så himla mycket jag behöver göra. Jag lär fixa det som behövs på mindre än en dag om jag bara har energi. Jag hoppas jag fixar det.