När jag trodde det var dags att överge videobloggandet…

… Så fick jag tydligen en andra chans. Har ju suttit i ett par dagar och hållit på med att testa olika renderingar med sony vegas för att se vad som går snabbast och ger bäst resultat. Idag satt jag med ett exceldokument och gjorde en rejäl jämförelse med ett testklipp på 26 sekunder och det verkade som om den bästa lösningen var att köra med .wmv format. När jag sen körde det i verkligheten på mitt videobloggsinlägg så blev det däremot inte direkt den snabheten jag förväntat mig. Det tog fan 20 minuter minst att nå 3 % eller nått.

Tidigare när jag videobloggat så har de i snitt tagit typ 3 ggr tiden jämföres med längen på klippet. Alltså, om ett klipp är 3 minuter långt så tar det 9 minuter att rendera. När jag igår satt och klippte ihop videon jag gjorde igår och sen skulle rendera skiten tog det fan en halv evighet att få ihop ett klipp. Det slutade med att jag körde en okomprimerad version som slutade på närmare 60 gig och sen så körde jag det i xvid4psp och filen slutade med en relativt ok storlek på 700 MB. När jag laddat upp klippet till youtube var det efter 5 timmar fortfarande inte färdigt för att visas så jag tog bort det och gör nu om hela processen igen. Denna gången går det snabbare, men filen lär bli rätt så gigantisk. Jaja, så länge folk kan se det utan större problem så är jag nöjd.

Det är ju viktigt att anpassa det för youtube… Det ska inte ta 100 år o ladda ett klipp i HD kvalité.

Ja, jag har fan inget bättre för mig om dagarna, och i väntan på att klippet renderar färdigt så passade jag på att blogga om skiten. Nu önskar jag dock att jag hade nått annat trevligare att göra, men det ser rätt illa ut.