Varför ska man läsa någons blogg?

Jag skrev precis en kommentar på Lady Dahmers blogg där hon skrev om varför hon vill ha fler läsare o så. Det här ämnet är något jag hållit på och skrivit om alldeles för mycket i mina dagar, men jag tyckte det här var så klockrent så jag tänkte nämna det lite halvt diskret för att se för jag får för slags feedback. Det plus det faktum att jag fick bassning på fingrarna för att jag satt och kollade lite WordPress grejer igen idag ifrån älsklingen. Jag har ju lovat han att inte återgå till den skiten igen, men det är kul och sitta o kolla filerna och leka lite i brist på annat. Rådet jag fick var att istället sitta med körskoleteorin så det ska jag göra i fortsättningen tills att jag har den klar, men jag ska också lära mig gimp eftersom photoshop inte längre funkar på datorn av nån skum anledning. Det driver mig till vansinne! Gimp suger än så länge… Men jag har inte råd att köpa photoshop.

Jaja, nog med skitsnack! Här kommer det jag snackade om:

Jag vill ha många prenumeranter därför att:
– Det indikerar att bloggen är populär och läsvärd.
– Detta i sin tur gör att bloggen hamnar högre upp i topplistor.
– Det i sin tur leder till att fler hittar hit.

Jag vill ha fler läsare därför att:
– Jag får en kick av att bli läst (åhvilkenegotripp!)
– Jag vill sprida glädje och energi (inspirera och provocera och engagera.)
– Jag blir extra taggad att blogga när jag känner flow. (ni inspirerar mig att blogga)

Prenumeranter menas i detta fall personer som följer bloggen via bloglovin’ men själv vill jag istället påpeka att det finns bättre sätt att följa favoritbloggar på och det är via RSS. En vacker dag ska jag prata mer utförligt om detta, med en tutorial o så men det har inte blivit av ännu.

Min blogg är ju inte världens bästa, men den är åtminstone åt det lite mer unika hållet tycker jag än massa värdelöst pointless crap man hittar i så många andra bloggar. Dock har jag varken ett tema eller något annat att skriva om. Det blir bara massa vardag i stort sett eller snack om Aspergers. Det spelar förmodligen ingen roll att det är så. Det är bara så skönt att jag inte är lika besatt av detta längre. Det är typ 3 månader som gått förbi eller så utan att jag har stört mig på att jag har så få läsare. Det är jättehärligt! Dock har jag fortfarande samma dröm om att bli proffsbloggare en vacker dag och bli minst lika populär som Lady Dahmer, men det får alltså vänta.

Det är faktiskt ok att vara tråkig också. Åtminstone i väntan på något bättre. Den dagen jag skaffar GD lär det bli ändring i alla fall. Frågan jag desperat vill ha svar på är denna:

Varför läser du min blogg?