I mina ögon är Växjö fan så mycket bättre än Stockholm!

Jag läste precis i Smålandsposten att det är bara Stockholm som slår Växjö när det gäller tillväxt. Rätt kul att man ligger på andra plats, men hade jag fått bestämma hade jag försökt få bort hela hypen med att flytta till Stockholm för längesen. Den staden är helt ok i sig. Allt finns där och lite till, men staden är inte kapabel till att ta emot så många som flyttar dit. I nån annan artikel jag läste för ett par dagar sen så stod det att det fattas 73 000 (!) bostäder i Stockholm! Det är lägenheter tillräckliga för att trippla Växjös befolkning säkerligen. Jag antar att det inte bara är ettor som behövs byggas i vår lilla storstad.

Som en del vet är jag född och uppväxt i Stockholm. Jag har bott där i 19 år av mitt liv och i år har jag spenderat 10 år borta från staden och det tänker jag fortsätta med. Jag skulle inte ens kunna tänka mig att flytta tillbaka om så ens fick miljonbelopp utbetalt på kontot. Jag skulle inte trivas. Det är kul att komma o hälsa på, träffa vänner o familj men när man träffat alla bekanta och ätit ett X antal middagar ihop vill jag bara hem och mitt nya hem är numera Växjö.

Här finns allt jag behöver. Jag kan storhandla på CityGross, och köpa teknik på Media markt. På Clas ohlson finns det bra tillbehör till rimligt pris och busskortet kostar inte en förmögenhet. Jag bor på landet, men bussen går i snitt varje timme in till stan. Människorna är trevliga och hjälpsamma och man upplever att människor tänker på miljön i den här kommunen. Det är härligt att bo här, och jag hoppas jag kan stanna i många härliga år!