Underbart! Men det fattas en bit mellan Furuby-Risinge…

Ok, nu tror ni säkert jag har gått o blivit helt jävla komplett galen, men så är inte fallet. Faktum är att jag talar om en riktigt bra sak, att kommunen jag bor i ska satsa mer på cykelvägar. Växjö kommun ska allt som allt få 15 miljoner för att satsa på att fler ska cykla och det enda som behövs för min och Henriks del är att vägen mellan Furuby och Risinge, även kallad Vitarörsvägen, att den förbättras för cykelväg, så kan vi enkelt både gå och cykla på bekvämare väg. Riktigt bra, alltså!

För att få folk att börja cykla mer i kommunen, ska de börja med en kampanj där de ska fotografera cyklister för att uppmuntra till att ta cykeln inom kommunen. Jag tycker det är var den nyheten man väntat på gällande Växjö. Det enda jag har saknat för att jag ska vara komplett nöjd är en ordentlig cykelväg mellan Furuby och Växjö. Det absoluta drömscenariot hade ju varit om de skapar en ordentlig cykelväg så det blir lite mera raksträcka så man också slipper korsa väg 25 två gånger för att komma till stan. Det känns liksom lite osäkert, men detta är bra nyheter. Jag hoppas bara att pengarna satsas på rätt ställen i kommunen.