Är Google+ något för alla?

Ja, det är frågan. Själv kör jag på ett litet race där jag är som mest aktiv på G+ för tillfället och mest läser statusar på facebook. Fast det är inte hela sanningen. Faktum är att jag idag varit lite mer aktiv på facebook än vad jag egentligen har önskat. Jag kör alltså på med det här gamla vanliga som jag brukar göra ibland, oftast när jag inte har något bättre för mig och för tillfället handlar det om att köra ner så mycket som möjligt om fördelarna med g+ jämföres med facebook ner i halsen på folk. Allt för att lyckas övertala mina inbitna facebookvänner att det finns faktiskt något bättre därute. Dock så hände det något idag som gjorde att jag lärde mig något, eller snarare fick det rejält bekräftat.

Det jag upptäckte var att människor är olika. Näe? Skojar du? Ahh, ok då. Det är ju gamla nyheter det här egentligen. Vi vet att människor är olika, så det är inget konstigt. Det som stör mig är väl att det är rätt så stor brist på personer i mitt liv som jag anser ska fylla det behov jag har av inspiration, humor och kunskap. De människor som uppfyller detta för mig bor inte i närheten och de få gånger jag träffar dem så får jag detta uppfyllt. Dessvärre händer det sällan online. Många av de jag känner lever på något sätt ett dubbelliv på internet. Åtminstone när det gäller deras personligheter. In real life, så att säga får jag se deras bästa sidor, diskutera såsom jag önskar och det är då jag skrattar som bäst och mår som allra bäst. När jag träffar mina vänner på riktigt alltså.

Därför är jag så oerhört tacksam för Google+. Det är IRL konversationer fast över internet. Under de 5 dagarna eller så jag nu har varit en överentusiastisk medlem så har jag sett skillnaderna mellan facebook och g+ och jag är övertygad om att de som hänger på FB verkligen missar något. Eller så är det så att de jag känner på FB inte har samma behov som mig att prata och kommunicera med sina vänner på samma sätt som mig.

Jag är inte ett dugg intresserad av FB spel och grupper kan man starta på andra sätt redan inom googles applikationer. Frågan är bara hur det kommer integreras med plus.

Det enda jag känner att jag kommer sakna när jag lämnar facebook för gott är de personer som har varit svårast att få kontakt med på annat sätt. De som man typ letat efter och sen funnit. Sen har jag ju en del värdefulla kontakter inom GD världen, och om de inte har någon vidare lust att hoppa över till g+ så blir det trist. Risken finns att man typ tvingas vara kvar på FB o samköra tills dess att g+ har fått den stabilitet och publicitet för att fler ska fatta att det är bättre.

Dock eftersom människor är olika, så kommunicerar de också på olika sätt. De som gillar att kopiera statusar, spela spel och spamma folk med deras achievements kanske inte bryr sig om att chefen ser det dem skriver. Jag misstänker att jag under de kommande månaderna får göra en liten uträkning hur mycket de här personerna betyder för mig och beroende på hur g+ utvecklas med ökande antal medlemmar så kanske det löser sig av sig självt till sist. Man kan alltid hoppas.

Vissa relationer är bara för värdefulla för att lämnas bakom en.