Jag kan inte längre ta "gilla" på allvar…

Sen jag blev medlem på Tumblr så har jag ett gäng bloggar här som jag följer, vilket är rätt logiskt. En del utav dessa bloggar är totala favoriter medan andra följer jag mer utav ett intresse och vissa ångrar jag ibland att jag följer. För min del är det väldigt viktigt att en blogg tillför något, det ska inte vara massa meningslöst skit, utan det ska vara kul, inspirerande, tänkvärt med mera.

Att folk uppskattar min blogg är ju skitkul faktiskt. Varje gång jag får höra att jag skrivit nått bra eller bara gjort något bra blir jag jätteglad, men det känns extra bra när det gäller bloggen av nån anledning. Jag vet inte varför, det bara är så. Dock är inte alla gillanden guld som glimmar i skogen, eller hur man nu ska uttrycka sig. På senare tid har jag blivit mer eller mindre bombarderad av folk som gillar vissa inlägg jag skrivit och en del har blivit delade eller så kallat; rebloggat, vad fasiken det nu heter på svenska. Skitsamma. Låt mig demonstrera:


Varje gång någon gillat något eller delat det på något vis av det jag skrivit klickar jag in mig på deras tumblr blogg ifall personen i fråga är okänd för mig. Nu kommer det konstiga. i 99.9% av ALLA fall visar det sig att personen knappast är riktig. Antingen det eller så är bloggen komplett nystartad, vilket är helt ok. Alla är vi barn i början. Men det skrämmande är att i alla de här 99.9% fallen så består bloggen enbart av en bild och typ inget mer, eller så är det bilder på tjejer i underkläder eller nakna personer.

Spamvarning eller nått kanske? Alla gillanden och delandet på bilden ovan är förmodligen en och samma person, fast med olika konton, för alla bloggar i ovanstående bild består av det jag nyss beskrev. Ren utsagt förjävligt om jag får säga det själv. En annan blogg jag hittade hade tusentals dubletter och ingen text (body, alltså bara rubriker) och jag hittade inte ens mitt eget inlägg i all röra, så jag undrade vad fasiken det där berodde på. Det känns som om detta är spam, eller något annat skit. Man vet ju om personen som gillat ens inlägg är på riktigt, då jag fått ett gäng gillanden på specifika inlägg. Bilden jag tog på den himmelska hyllan fylld med pepsi max i weekendpack format är den som blivit mest delad. På andra plats är det en bild med daifuku.

Själv har jag gillat nästan 200 inlägg sen jag blev medlem här och de flesta har gått till mina favoriter och jag kan säga att jag ärligt gillat det jag har sett eller läst. Mina favoritbloggare skriver så pass bra att jag gillar nästan varenda grej de har skrivit vilket är kul. Sen ska jag ärligt säga att vissa gillanden har jag gjort för att lura till mig lite länkar till min egen blogg, men jag tror inte att det gör något.

Finns det någon annan som blivit utsatt för samma sak som mig? Hade varit bra och veta hur fan man blir av med det om det nu är spam på nått vis. Jag lär väl maila tumblr supporten också om detta för jag har fan fått nog.