Det sämsta med blogger är att jag inte fått med mina gamla inlägg.

Det här är officiellt mitt andra inlägg på blogger, och det känns idag lite sådär. Jag hade hoppats på att allt skulle kännas bättre med bloggandet efter beslutet att lämna Tumblr, men jag vet inte. Blogger är jättebra tycker jag, även om det fattas massvis med grejer som jag tycker är jätteviktigt att ha när man bloggar. Främsta anledningen till varför jag valde att gå över hit var bara för att kunna fortsätta blogga utan att störa mig på allt spam jag har sett senaste dagarna på Tumblr, men jag kan inte sluta tänka på hur missnöjd jag är med bloggandet i huvudtaget.

Vissa dagar vill jag bara lägga ner det här totalt, men som sagt. Jag känner mig själv så pass väl att jag vet om att jag kan inte sluta blogga. Det går bara inte. Jag sitter nu och ångrar mig som fan över allt slit jag höll på med när jag var borta på WordPress och härjade och om jag bara hade slutat obsessa efter att ha en perfekt blogg samt andra småsaker hade allt fortfarande varit väldigt bra.

Älsklingen talade om för mig häromdagen att använda Tumblr var ett väldigt bra sätt för mig att lugna ner mitt humör och fokusera på andra saker istället, och jag håller med. Det jag inte hade räknat med var hur jävla svårt det var att bara få det att bli så enkelt som man önskade. Visst, enkelt är det men inte perfekt, eller åtminstone perfekt så att man blir nöjd. Temat var inte snyggt, jag saknar kategorier och att det inte sparades automatiskt efter varje minut eller så var också irriterande men skitsamma. Finns inte så mycket att göra åt det nu. Bara börja om från början och göra allt man kan för att inte titta åt WordPress igen. Fast det är skitsvårt.

Den optimala lösningen hade varit om jag hade kunnat skaffa en WordPress blogg, fixa till allt såsom jag vill ha det och sen att man har nån slags administratör som fixar småskit så jag inte kan röra något. Det jag vill fixa är detta:

  • Ha ett tema som reflekterar vem jag är.
  • Möjlighet att enkelt bara byta ut bakgrundsbild och sidhuvud när jag känner för det, men inte byta själva temat tusen gånger på ett år. Bara det simpla.
  • Fixa kategorier, länklistor, och lite andra widgets som ska synas på bloggen.
  • Importera inlägg, kommentarer och sidor ifrån Tumblr och den här bloggen på Blogspot.
  • Ha ett fungerande och bra plugin som hjälper till med SEO och gärna disqus kommentarer integrerat om det inte går att flytta med kommentarerna på annat sätt in i WordPress system.
  • Lägga till de pingtjänster jag önskar så jag slipper pinga Twingly manuellt när jag länkar till nyheter.
Ja, jag tror det är tillräckligt. Hur löser jag detta? Blogger kommer inte vara tillräckligt i längden och Tumblr är för sega och det är alldeles för mycket spam där. Jag sökte på google och fick reda på att det har funnits spam på tumblr sen de startade och de har fortfarande inte gjort ett skit åt det. Gällande bilder så går det bara att ladda upp ett foto i taget, vilket suger. Detta gör oavsett att jag kommer ha mina gallerier o sånt på google i fortsättningen och använda picasa (elller google photos som det snart kommer heta).
Det finns ställen som har helt gratis wordpress hosting, men jag har inte hittat det bästa stället som gör det jag vill på ett bra sätt. Läser älsklingen detta kommer han halshugga mig, men skitsamma. Jag har ju lovat i all oändlighet att INTE återgå och jag vill inte ha krångel i mitt liv heller. Bara en blogg på min domän som har det jag söker.
Förresten, tillsvidare finns Tumblr bloggen på denna adress: greatdanemaniac.tumblr.com