Hej. Sjuttiotalet ringde, de vill ha tillbaka deras tåg!

Just nu sitter jag på tåget till Stockholm, och för första gången någonsin i Sverige åker jag inte med ett SJ tåg, utan jag åker med Veolia transport. Hur känns då det? Nja… Jag är rätt missnöjd än så länge, men det är inte helt illa. Tåget är förmodligen ett gammalt SJ tåg från femtiotalet som de har gjort sitt bästa med att försöka fräscha upp, men det är inte något direkt lyckat resultat. Jag trodde faktiskt att tåg från Veolia skulle vara sådär moderna och futuristiska, typ som de nya pågatågen i skåne eller nya pendeltåget i Stockholm. Jag hade fel och har spenderat nån dryg timme, snart två på ett gammalt, gammalt tåg.

Ångesten över att få vara utan sin älskling börjar infinna sig rätt rejält. En stund efter att jag klivit på bussen mot alvesta, ringde älsklingen och berättade att hela byn vi bor i har fått strömavbrott, och ingen mer än jag och min älskling hatar strömavbrott. Det är jag rätt säker på. När allt man gör och tycker om har med el att göra, så kan livet bli fruktansvärt tråkigt om man inte har ström till sin dator och TV. Som tur var varade det inte så länge, och jag tror han hade rätt kul med mobilen istället på google plus.

Internet fungerar inte på tåget heller, så jag var tvungen att ladda på mitt mobila bredband, som är ett kontantkort och jag är än så länge grymt överraskad över den täckning jag har än så länge. Mer eller mindre hela resan sen jag kopplade in modemet har spenderats i s.k. turbo 3G, vilket är nice. Det gör också att jag har kunnat lyssna en hel del på streaming ifrån den längsta hangouten där jag modererar och träffar folk. Jag saknar det redan. Det är så kul att moderera och att träffa nya människor. Jag verkligen älskar det! Jag har träffat många trevliga människor och på ett vis är ett fåtal sådana människor som har potential att bli mina nästa bästa vänner eller något liknande. Det är underbart!

Jaja. Slutsatsen för idag är aldrig mera Veolia transport. Tråkigt nog blir det detta företag på vägen hem till växjö om typ en 10 dagar igen, men efter det – aldrig mer!