Kan man ha manliga vänner som tjej?

Ja, tydligen. Speciellt om man då är jag. Då går det alldeles utmärkt. Åtminstone vill man ju tycka att det går utmärkt, men det går inte alltid som man vill. Jag har under många år av mitt liv trivts mycket bättre bland män än bland kvinnor, och jag har alltid föredragit att umgås med män också. Det känns bara bättre och mer naturligt, fast det beror också på vilka män som finns i samlingen, så klart. Rötägg finns överallt, där spelar könet ingen direkt stor roll, men orsaken till varför jag dras mer mot män än mot kvinnor när det kommer till vänskap beror på att det är mindre ”tjafs” eller vad man ska säga och jag föredrar det helt enkelt.

Nu ska jag ju inte ljuga, jag har kvinnliga vänner också och min bästa vän är tekniskt sett en tjej också. Hon är en pojkflicka som jag, fast hon bär kjol, tighta kläder etc. utan att klaga. Det gör inte jag. Det påverkar mig för mycket och så är det alldeles för obekvämt. Dock sitter ju inte könet i kläderna, men för mig har jag märkt att kläder påverkar mitt beteende alldeles för mycket och det gillar jag inte. Sen har jag också märkt att samhället i övrigt tar mig mindre på allvar om jag är mer feminint klädd och de lyssnar på mig mer om jag istället bär mer manliga kläder. Det är en stor skillnad.

I alla fall, om man ska återgå till det här med vänskap mellan mig och manliga vänner. Jag har i den hangout jag gått med i träffats mestadels män, vilket är underbart tycker jag. Orsaken till det har faktiskt inte så mycket att göra med att de är män, utan att de gillar teknik och nya prylar. På Google plus får jag veta det senaste först, vilket är skitnice. Man undrar vart alla de här teknikgalningarna, programmerarna och dataspelsnördarna har funnits tidigare, och det är skitkul att jag nu är en stor del i detta samhälle på internet där jag får vara mig själv och jag vet vad de snackar om. Underbart! Kvinnorna, de ”få” som finns på g+ än så länge verkar göra sitt gamla vanliga med att gå ihop ”alla kvinnor” och skapa hangouts och samtalsämnen som är typiskt kvinnligt och även i hangouts märks könsskillnader rejält mycket. En del kvinnor har reagerat ”åh! en kvinna” när de sett att jag hoppat in och sagt hej, och utgår på en gång ifrån att bara för att jag är tjej/kvinna/biologisk kvinna/ etc. så är jag exakt som dem och hoppar på deras konstiga feminism och allt är underbart. Detta är alltså vad 99% av alla kvinnor tror som jag mött i hangouts, och när de får reda på motsatsen blir dem väldigt förvånade och de tror inte riktigt att det jag sagt om mig själv är på riktigt.

Det kan ju inte bara vara så att en biologisk kvinna går emot könsnormerna bara för att hon finns på google plus? Jodå, så kan det visst vara och det är alltid lika roligt att få förklara hur jag ser på kön, kvinnor och män etc.

De som jag trivs absolut bäst med på google plus är då självfallet männen, eftersom utifrån deras intresse och deras personligheter tilltalar mig mer än vad kvinnorna gör. Männen på google plus snackar teknik och nya saker. Kvinnorna vill gå tillbaka till 1800 talet och sticka gardiner eller något i den stilen. Det passar mig inte alls med andra ord. De fåtal jag har lärt känna som jag kan säga allvarligt är nya bästa vänner i någon form är till största delen män, och den person jag kommit absolut närmast är också en man.

Hur påverkar det mitt förhållande? Ja, själv skulle jag vilja säga att det inte påverkar det alls, eftersom jag själv anser att jag behöver manliga, nära vänner för att må bra och den person jag lärt känna är väldigt lik mig själv, vi har mycket gemensamma intressen, musiksmak etc och då går allt lättare. Tids nog kommer alla människor inse att mina vänner som råkar vara av manligt kön inte kommer påverka mitt förhållande alls, utan snarare bidra till att det blir bättre. Man lär sig mycket utav att träffa andra människor, så länge man är villig att lyssna och förbättra det man gjort fel. Vad jag har lärt mig håller jag än så länge för mig själv, men åh jävlar sicken läxa! Nu återstår bara framtiden.