Dags att börja studera igen då…

Nu är den så kallade semestern över för i år och det är dags att återigen sätta sig med näsan i böckerna och bli något smartare än vad man var för ett år sen, eller i våras för den delen. Denna höst är det dags för mig att lära mig japanska, gå den där förbaskade PHP kursen jag skrev in mig på för ett år sen som jag aldrig startade och även göra om min B uppsats. Totalt 30 högskolepoäng är det frågan om, eller ja. Det är lite mera om jag får alla poäng, men huvudsaken är att jag har 30 poäng när terminen är över.

Hur känns det då att börja studera igen? Ja, det är blandat. Jag har sett fram emot att få läsa japanska ett bra tag nu och jag är jätteglad över att jag blev antagen till en preparand kurs på halvfart så jag har tid över till annat. Jag ska läsa den kursen på kvällstid, eftersom min sambo Henrik också ska gå den. Det innebär att jag förhoppningsvis har tid över på dagarna att ägna åt mina andra kurser. Värst kommer det bli när det är dags för B uppsatsen. Frågan är om jag kommer orka lägga ner typ 4-5 timmar om inte mer på att göra en bra uppsats per dag + läsa japanska och göra klart PHP kursen ifall jag inte gjort klart alla moment innan dess förstås. Det är vad jag tänker satsa på. Mitt huvud kommer inte orka annars.

 Som mest har jag märkt att jag kan lägga ner med lite tur ca 4 timmar totalt på pluggande per dag, men då ska allt gå bra den dagen. Ingen tidig huvudvärk, man ska känna sig pigg och utvilad och inte särskilt hungrig. Det är svårt och det är sällan jag upplever såna dagar. Nu när jag varit ledig så pass länge, och även haft en väldigt lugn vår utan någon vidare stress eller mycket att göra så blir det svårare att återgå till ett lite mera hektiskt tempo. Sen ska jag också försöka se till att Internet och alla dess lockande ting inte stör heller. Det är ännu svårare. Speciellt nu när jag har hittat Google plus och träffat ungefär hundra nya människor på en månad.

Jag satt för en stund sen och planerade in hur jag ska plugga närmaste tiden i min kalender jag har på Google. Enligt denna planeringen kommer jag ägna ca 6 timmar per dag till studier. Tre timmar på förmiddagen och tre timmar på eftermiddagen. Åtminstone ska det fortsätta så tills att jag är klar med PHP kursen. Jag hoppas att det inte kommer att ta längre tid än ett par veckor. B uppsatsen kommer starta någon gång i oktober tror jag, så jag har typ en månad på mig att göra klart alla moment där. Det ska säkert gå bra.