Det enda jag kan tänka på nu är att köra bil.

Gårdagens fantastiska testkörning, då jag fick pröva att köra en automatväxlad bil har verkligen satt sig i huvudet. Det gick så fruktansvärt bra och allt kändes så naturligt att jag kan knappt vänta tills jag får sätta mig i bilen igen och köra lite mer. Det var jätteroligt, men det var också intensivt. Det mest fantastiska var att jag fick vara ute i trafiken hela tiden, och jag övade att backa, fickparkera, vända med mera. Det gick riktigt, riktigt bra och skillnaden mellan att köra manuellt och automatväxlad bil är gigantisk.

Nu hade jag tid och möjlighet att fokusera mig på att titta i speglarna, när jag backade så kunde jag vända utan några specifika instruktioner och jag vände huvudet över både vänster och höger axel utan problem, förutom då  jag fick nackspärr, men det har inget med bilkörning att göra. Det är en nerv eller en muskel som sitter i kläm, så titta över sin högra axel är lite svårt ibland och så har det varit i flera månader nu.

I alla fall… Jag visste sen tidigare att köra automatväxlad bil skulle vara lättare jämföres med att köra manuellt, men jag trodde inte att det skulle vara sådär lätt. Jag är verkligen förvånad över hur det kändes, och lyckan jag hade i kroppen, speciellt när trafikläraren berömde mig för att jag lade märke till småsaker, som högerregeln, väjningsplikt men även hur jag skulle vrida ratten etc. Han berömde mig även på att jag tittade i speglarna mycket. I det stora hela var dagen fantastisk, i alla fall när det gäller bilkörningen. Samtalet jag hade med pappa efteråt resulterade i att jag ska satsa på att ta körkort för automatväxlad bil, men att jag ändå ska övningsköra med pappa så ofta som möjligt.

I övrigt så händer inte så mycket i livet just nu. Jag sitter och har tråkigt med en kurs i webbdesign och php, som bara ger mig huvudvärk. Jag ångrar att jag skrev in mig på kursen. Den är tråkig och krånglig. Den är för enkel egentligen, men jag har inget val än att gå klart den nu. Som tur var är det ingen stressig kurs, men jag ska göra allt jag kan för att göra klart uppgifterna så snart som möjligt, så jag kan ägna all tid under resten av terminen till japanskan och min andra uppsats.

Till helgen ska jag och älsklingen ner till Landskrona för att hälsa på mina nya vänner jag har lärt känna genom Google plus. Min vän, Moritz från Tyskland kom idag till Sverige för att hälsa på, och det ska bli kul att äntligen få träffas IRL istället för via webcam. Lite trist är det att han tyvärr inte kommer till Växjö, men det får bli en annan gång.