Jag är ingen bra barnvakt egentligen…

Ja, detta inlägget handlar inte om barn men under de senaste dagarna har jag känt mig som en typisk barnvakt som dessutom inte får betalt. Storasystern som ska vakta lillebror bara för att de är släkt med varandra ungefär. Det är lite så det känns. Det jag talar om är faktiskt mitt lilla hobby-projekt, eller vad man nu ska säga. Alltså, faktumet att jag är administratör för världens längsta hangout. Det är kul, jag gillar det trots att jag inte får betalt, men det gör absolut ingenting. Fast de senaste dagarna, typ alla dagar förutom idag så har det mellan kl 11 – 14 enligt min tidszon varit väldigt dött därinne och man har mer eller mindre suttit helt ensam i väntan på att en annan administratör ska kunna ta över så jag kan äta min lunch och göra andra saker istället.

I snitt är jag online därinne i typ 3-4 timmar per dag. Det brukar vara ca 1-2 timmar mellan 7-9 (beroende på hur schemat ser ut för dagen och hur mycket jag har att göra, samt vilket humör jag är på), och ca 2 timmar mellan 11-13. Eventuellt blir det typ en halvtimme till en timme på kvällen också, men allt hänger på vad jag och pojkvännen gör efter han har slutat jobba. Dock under de senaste tre dagarna så har jag upplevt att jag är lite trött på att sitta barnvakt och ha tråkigt bara för att ingen annan kan ta över, egentligen. Idag är första gången på hela veckan som jag inte är därinne mitt på dagen och det är jätteskönt. Jag hoppas att de inte behöver mig något mer därinne heller. Man vill ju inte tröttna på det för snabbt, eller nått.

Orsaken är brist på europeiska administratörer, men även brist på folk från Australien och Asien. Vi är idag ca 16 administratörer, varav typ två (jag och Moritz, bl.a.) är från Europa. Moritz är på jobb hela dagarna och kan av naturliga skäl inte hoppa in och vara aktiv, men hjälpa till o vara något av en barnvakt går bra. Jaja, jag ska inte klaga egentligen. Det är kul projekt, och vi är inne på 51:a dagen nu. Skitkul och jättehäftigt är det att det har fortsatt så länge.

Nu är det dock dags för lunch och förhoppningsvis en film innan jag tar mig an den där skitjobbiga php kursen som bara driver mig till vansinne. In till stan ska jag också o kolla på jacka som man kan ha under höstens regniga dagar samt för att handla inför helgen. Väldigt skönt är det att det är fredag i alla fall.