Google plus har öppnat upp dörrarna för allmänheten!

Igår kom nyheten som jag hoppas att många har väntat på. Google plus har öppnat upp dörrarna för allmänheten och nu behövs ingen inbjudan längre för att gå med i detta underbara sociala nätverk. Även en massa nya saker med deras bästa funktion, de så kallade ”hangouts” har fått ett rejält lyft och jag provade det för en stund sen och blev glatt överraskad.

Samtidigt kom även nyheten om att Facebook har klantat till det igen, vilket var mer än väntat och jag undrar hur många svenskar som kommer irritera sig på det nya utseendet och funktionerna. Lugn, bara lugn säger jag. Google plus finns här till din räddning, utan att låta som en alldeles för stor reklampelare.

Det är nu över en månad sen jag avslutade mitt konto på Facebook och jag ångrar inte en sekund. Däremot saknar jag att hålla en simpel kontakt med många av mina vänner jag har där som jag knappt hört något alls ifrån under dessa veckor jag varit helt utan ett Facebook konto. Jag hoppas att många kommer bli besvikna på det nya utseendet och gå över till Google plus istället så man enkelt kan ha kontakt där. Så länge folk sköter sig det vill säga…

Dock blir ju ett socialt nätverk vad man gör det till. Det finns jobbigt folk på Google plus. Det handlar inte så mycket om att be folk att kopiera deras statusar för att visa att man bryr sig om bröstcancer och annan skit. Istället blir man jobbig genom att posta massa animerade gif bilder, eller uppdatera status och dela länkar mer än 10 ggr per dag… Massa meningslöst skit ingen bryr sig om, men det är inget snack om att folk är på väg hem från jobb eller att de äter ett äpple till mellanmål. Det är annat meningslöst skit som det handlar om.

Skillnaden är att man enklare kan filtrera och ignorera de som är absolut värst. Det är trevligt.

Är du intresserad av att gå med i google plus så är det rätt enkelt. Det finns dock flera sätt. Har du redan ett konto på Google så vet du säkert redan om detta, men annars är det bara att gå in på plus.google.com och registrera dig. Glöm sedan inte att lägga till mig i en av dina kretsar (eller det bättre passande namnet på engelska; circles). Länken till min profil hittar du här ==> Anna-Maria på G+

Jag skriver mer än 90% av alla mina uppdateringar på engelska, men det beror mest på att nästan alla jag har på G+ kommer från USA eller andra länder där engelska är det språk man använder för att kommunicera lättast. Det är helt ok att skriva allt på svenska, även kommentera på svenska om du känner för det. Dock om du vill få ut en lite trevligare upplevelse rekommenderar jag att du skriver på engelska, lägger till personer i dina kretsar ifrån tips du får ifrån olika hemsidor och när du registrerar dig. Det finns en salig blandning av människor på G+, både fotografer, kändisar och personer som håller på mycket med sociala nätverk.

Kom igen, vad väntar du på?