Juholtseffekten.

”Ibland blir jag fruktansvärt trött på den riktning politiken idag tar. Just nu är det Juholt som är i blåsvädret. Man kan diskutera fram och tillbaka om han har begått misstag eller gjort det med flit, vi kan diskutera om det är juridiskt fel eller moraliskt. Den enda som man kan vara säker på är att media kommer att fokusera så hårt på detta den närmaste tiden att politiskt viktiga frågor kommer att gå helt förbi. Visst skall partiledare vara någon typ av förebild men de är människor och måste få vara det. Det pratas idag om den negativa Juholtseffekten men jag skulle vilja säga att den riktigt negativa sidan är medias och väljarnas fokus. Den riktiga faran för samhället och politiken är inte när en politiker gör fel, den riktiga faran är när fokus blir en individ istället för en ideologi. 
Ibland blir jag fruktansvärt trött på den riktning politiken tar, inte för vad partiledarna gör utan vart media för den.”

 Citatet ovan skrev en av de personer jag har i mina s.k. kretsar på google plus. Han heter Patrik Standar och han ville att jag skulle dela med mig av detta, vilket jag valde att göra i brist på annat, men även för att jag själv ville ha en anledning att skriva om det hela. Jag tycker bara det är så tråkigt att det i stort sett alltid är de röda partierna som drabbas av såna här historier, vilket leder till att svenska folket tappar förtroendet för politiken som enligt mig har störst möjlighet att förbättra Sverige, istället för att förvandla det till ett mini-USA där alla ska betala för sig själva istället för att betala skatt.

Jaja, jag har inte så mycket att säga idag. Måste ju spara på fingrarna…