Vitaminbrist och fibromyalgi – hör det ihop?

Nu har mina fingrar fan gjort rekord. I över två veckor i streck har det känns konstigt i dem, det kittlas och är smärtfullt på samma gång. Detta är mer än bara stressrelaterad fibromyalgi. Förmodligen är det någon form av vitaminbrist, vilket är helt ok och logiskt om man druckit för mycket koffeinrika drycker på sistone, vilket jag har. Dock har jag druckit mindre och mindre av min älskade pepsi max sedan vi införskaffade vår nya vattenkokare och förbrukningen av te och varm choklad har ökat med typ 2-3 koppar per dag och läskdrickandet har minskat med mer än hälften. Trots det mår fingrarna inte bra, och det är smärtsamt att skriva ner detta, men jag ville meddela mina bloggläsare så ni vet varför jag är så tyst för tillfället.

Jag har googlat runt på nätet och hittat allt möjligt. Symtomen stämmer in på både kaliumbrist, sköldkörtelproblem och även tidiga tecken på diabetes samt karpatel syndrom. Ni kan förstå varför jag hoppas på att detta är bara vitaminbrist, men man vet aldrig. Jag bara hoppas.

Det störiga är att jag vill verkligen skriva, speciellt på uppsatsen, men allt som inkluderar att jag rör något med fingertopparna är jobbigt. Så fort jag diskar får jag russingfingrar. Det var det första tecknet på att nått gått galet. Dock har det varit bättre lite då och då och när jag hittade information om kaliumbrist, började det ljusna eftersom vi äter potatis i perioder, och mycket mindre dessutom sen vi skaffade riskokaren. Jag är ju van att äta hur mycket potatis som helst. Jag är praktiskt taget uppväxt på potatis, så på det viset kanske det inte är så konstigt?

Sen läste jag också att olika typer av vitaminbrist brukar vanligtvis uppstå när man haft fibromyalgi ett tag, vilket jag förmodligen har haft hela livet, och dessa symtom har jag haft av och till hela livet (förutom russinfingrar) och är det p.g.a. att man ätit för lite kalium så är det hela rätt logiskt.

Jag skäms inte för att säga att jag dricker mycket läsk, men jag tror inte att läsken är boven bakom dramat. Det är min kropp och mitt liv. Jag dricker läsk för att det är gott och för att allt annat smakar för lite. Vatten, mjölk och saft är tråkigt och enformigt. Läsk, särskilt pepsi max är det enda som fortfarande smakar gott. Det har gjorts studier på studier som visar att läsk är inte farligt att dricka och jag är inte rädd för konserveringsmedel och andra tillsatser i maten. Skulle jag dock tvingas sluta med alla dessa godsaker vet jag inte vad jag gör. Jag vill inte ha ett tråkigt liv!

Nej, det måste fan bara vara nån brist som går att rätta till med lite medicin. Så det så!

2 reaktioner till “Vitaminbrist och fibromyalgi – hör det ihop?”

  1. Jag tror att du ska sluta att äta socker istället för det gjorde jag och blev smärtfri. Jag hade grav fibromyalgi 18 points och hade fruktansvärt ont. Det är drygt 4 år sedan jag slutade nu.

  2. Hmmm… Sluta äta socker? Livet skulle bli oerhört tråkigt då, men jag har hört att andra mår bättre av att inte äta så mycket socker. Jag äter faktiskt inte så mycket socker, men det beror ju på vad man menar med just socker. Jag tackar för tipset i alla fall! Det uppskattas!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.