I väntan på opponering eller ej…

Äntligen har jag lämnat in uppsatsen. Dock trodde jag att den skulle varit inlämnad för längesen, men så bidde det inte alltså. Men det är helt ok. Nu är den inlämnad i en mapp kallad uppsatsmanus, och innan Fredag ska jag få besked ifall den är godkänd för opponering eller inte. Jag hoppas verkligen att den blir det, men helt ok ifall den inte blir det. Är den godkänd så innebär det att efter nästa vecka är jag klar med uppsatsskrivandet för den här gången och då är det verkligen fritt fram för mer fritid för ett par veckor och ingen direkt jobbig studietid.

Jag har nämnt tidigare att jag hatar att plugga. Åtminstone har jag sagt det till mina vänner. Jag har aldrig varit en bra student och det krävs en hel del av kreativitet för att jag ska tycka att något är roligt, så länge det inte handlar om teknik förstås. Jag älskar att skriva, men jag hatar att följa regler vilket senaste veckan (eller dagarna rättare sagt) av sista minuten ändringar har gett mig insikt i. Jag har inget emot forskning, men jag var mer nöjd med min uppsats fram tills att tvång om teorier, tidigare forskning och massa litteratur jag inte orkar läsa var tvungen att finnas med i uppsatsen vare sig man ville eller inte. Jaja, skitsamma. Det spelar ingen roll. Förmodligen innebär det bara att uppsatsen fått en bättre struktur, men man vet aldrig. Jag är bara glad om vi slipper fixa till mer med den. Jag vill bara få det överstökat.

Nu är den inlämnad i alla fall vilket är jättehärligt. Nu har jag återigen tid för japanska studier och mer tid över för annat trevligt, som hangouts och titta på film. Under de senaste dagarna har jag spenderat en hel del tid med att titta på film ifrån 30-talet. Jag gillar gamla filmer, och jag har fokuserat på filmer med Shirley Temple och Mickey Rooney. De flesta filmer är bra att titta på, men ett fåtal jag har sett har varit rätt dåliga. En film jag rekommenderar att se med Shirley är ”Heidi”. Den kan man se på youtube. Filmer med Mickey Rooney som jag rekommenderar är ”Boys Town” samt uppföljaren ”Men of Boys Town”. De är också bra.

Jaja, mer om gamla filmer kommer säkert i ett annat inlägg. Förhoppningsvis har jag snart tid att skriva min serie av inlägg om Grand Danois också. Jag ligger också och funderar över att skriva om en ny musiktjänst kallad Boinc. Kolla in hemsidan ifall du är nyfiken på vad Boinc är för något.

Sen måste jag tipsa om  min vän Hanna och hennes WTF serie om feminism. Den är jätteintressant. Inläggen efter just detta inlägg har ett par serier om det och det är kul att läsa. Jag funderar själv på att skicka in ett bidrag, men det lär bli ett långt sådant, så vi får se. Min historia kring feminism och könsroller etc. är rätt lång och rätt komplicerad. Jag lär skriva om det också till sist.

2 reaktioner till “I väntan på opponering eller ej…”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.