Att inte trampa någon på tårna, men ändå vara ärlig.

Den ordinarie rubriken till det här inlägget skulle egentligen vara ”De senaste funderingarna” eller något i den stilen, men jag ångrade mig. Jag vet inte riktigt varför, men jag gjorde det i alla fall. På senare tid, allt eftersom att jag fått lite mera fritid igen så är det ju självklart att några av de sämre grejerna i livet skall återkomma – alla dessa oändliga tankar som vägrar försvinna förrän man vanligtvis löst problemet eller hittat något annat att tänka på. Att ha ältande som en del av ens vardag är oerhört påfrestande, men det är en sak jag har lärt mig att leva med, likasom med att jag har fibromyalgi och är kvinna, exempelvis. Skillnaden är att under det senaste året så har jag fått en väldigt stor självinsikt vilket har hjälpt med ältandet en hel del.

För tillfället är mitt huvud sprängfyllt av massa idéer. Hälften av dem gäller google plus och lite features jag hade velat ha snarast möjligt och resten gäller saker som jag funderat över tusen gånger de senaste åren. Det märks att jag börjar få mer fritid, alltså. Precis som alla andra gånger jag upptäckt det. För att lätt kunna överskåda vad som försiggår i mitt huvud denna gång så gör jag en sån där trevlig punktlista:
 • Det är på tiden att google plus inför så kallade ”nested circles”. Ingen aning om vad benämningen är på svenska, men i det stora hela innebär det ”kretsar” inuti flera ”kretsar”.
 • Google plus på svenska låter förjävligt. Circles heter ”kretsar”, stream heter ”flöde” etc. Låter skitlöjligt om jag ska vara ärlig. Varje gång jag ser personer i mina svenska circles skriva om google plus vill jag skratta röven av mig, men istället blir jag irriterad. Det låter så löjligt. I mina öron låter det som om de pratar om något helt annat socialt nätverk… Konstigt som fan, kanske men testa o byt språk till Engelska så lovar jag dig att det kommer förmodligen kännas mer naturligt… Om du inte är en sån där inbiten ”jag-är-svensk-och-allt-skall-vara-på-svenska-annars-flippar-jag ur” människa. 
 • Jag känner av suget allt mer och mer att ändå skaffa en till blogg att skriva i på engelska när jag känner för att skriva lite längre grejer på mitt favoritspråk. Det lär inte ske ofta, men jag vill ändå göra det. Frågan är bara ifall jag orkar. Förmodligen gör jag inte det och vinner suget, lär det sluta med att jag lägger ner denna för fler än en blogg är för mycket jobb. Jag ska också skriva artiklar för CrazyGeekTV inom en snar framtid med, så + att jag har en till uppsats att skriva till våren.
 • Att vara kvinna har en annan negativ klang numera. Det är ont om tjejer på g+, så vi blir sådär extra hyllade bara för att vi e tjejer, vilket jag stör mig på. Inget att bry sig om egentligen, men bara för att man tekniskt sett är kvinna behöver inte det betyda att man vill gagna ihop sig med alla andra kvinnor på g+ eller på jorden… Personligen anser jag att könet har ingen jävla betydelse, vare sig på g+ eller någon annanstans. Det är din personlighet och egenskaper som gör dig till en god person, sen är det skitsamma om du har en kuk eller mus mellan benen. Jag blir så trött på det där… Women unite! Det är så jag kan spy, ursäkta…
Jag hoppas att jag inte har trampat någon på tårna helt i onödan. Jag bara kände att jag behövde få ut det här. Jag har lite mer grejer i huvudet, men det är inget jag kommer på för tillfället vad det är för något. Just det ja. Måste ju också tala om att uppsatsen har blivit godkänd för opponering. På torsdag är det dags och imorgon får jag besök av min skribentpartner också. Det ska bli skoj!

4 reaktioner till “Att inte trampa någon på tårna, men ändå vara ärlig.”

 1. I couldnt help but laugh reading this phrase "jag-är-svensk-och-allt-skall-vara-på-svenska-annars-flippar-jag ur" människa.
  I hope I dont confuse you when I am in a svenglish mode. En del tycker det är jobbigt, en del tycker det är härlig att jag kan blanda och växla med båda språket i samma mening. I love both languages (ok ok i am still learning how to speak and write better in swedish hahaha )

  This is how I see it Anna-Maria.. it is YOUR g+ account and your blog, you should be able to write what matters most to YOU and not adjust yourself to your readers.

 2. Hehe, det var det som var meningen när jag skrev den också. Många svenskar är på det viset, tyvärr. Nejdå, du har inget att oroa dig för. Jag tycker det är kul att du gör det.

  Tack så mycket, Shareen. Jo, när jag tänkte efter så upptäckte jag att klart handlar det om mina åsikter och jag har ju en rätt till dem.

 3. Självklart ska du skriva vad du känner på din blogg. Det är trots allt din blogg och vi som läsare kan välja om vi vill läsa det eller inte. Skönt med människor som säger vad de tycker! Visserligen håller jag inte med dig i allt du skriver, men du har rätt till din åsikt precis som alla andra. Vi måste få vara olika. Det är enda sättet att vara tillfreds med sig själv. Ändra dig aldrig!! Var som du är. Det är underbart!

  Lycka till med opponeringen. Jag är säker på att det kommer att gå bra.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.