Min drömbostad fanns utanför Växjö.

I mars i år, när vi flyttade till Växjö kommun fann jag samtidigt den bostad jag har drömt om att ha under väldigt många år. Dock saknas de där bonusgrejerna, som inbyggd diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Det är inget som behövs, utan det är bara en jävlig härlig bonus att ha i sin bostad. Jag har haft det tidigare, och jag saknar det. Jag klagar inte numera i alla fall. Hade jag kunnat, hade jag velat stanna i den här lägenheten under resten av mitt liv.

Just nu bor jag och sambon ca en mil utanför Växjö, i en liten aktiv by som är lugn och trygg. Lägenheten är enligt mina mått gigantisk, för det är den största lägenhet jag har bott i hittills. Förmodligen lär jag aldrig bo så här stort igen, men på ett vis är den onödigt stor.

Lägenheten är en fyra på 97 kvadratmeter, vilket innebär att vi har (äntligen) ett gästrum, och datorerna har ett eget rum. Där spenderar jag större delen av mina dagar och stormtrivs. Ett annat stort plus är att vi har bredband anslutet till stadsnätet (100/10). Alla rum är tillräckligt stora att man får plats med mycket prylar utan att det känns trångt. I vardagsrummet har vi en fåtölj och en motionscykel ståendes bredvid soffan, och det finns plats för mer om man bara vill. I sovrummet har vi en 160 säng och ena väggen är fylld med garderober. Dock hade alla våra kläder fått plats i en, kanske två garderober så vi har alldeles för många, den saken är säker.

Jag fullkomligt älskar ytan vi har nu. Det är ingen direkt öppen planlösning, men det finns plats. Köket är också stort. Jag har också äntligen en hel kyl och frys. Detta är något jag har velat ha i många år, men nu när man har det, fyller man sällan upp allt utrymme ändå, men det är skönt att ha det. Det finns också spis med häll, vilket är underbart lättskött. Det enda vi saknar i köket är mera bänkplats, så vi var tvungna att köpa ett till bord där vi har micron, vattenkokaren och riskokaren.

Vi har också två toaletter, något som räddat en många gånger och det är jätteskönt att ha. Den erfarenheten vi har fått utav att bo här i snart ett år är att vi kan ställa krav på nästa lägenhet vi ska flytta in i, om vi nu gör det. Vi börjar känna hur jobbigt det är att tvingas åka buss för att handla, vilket gör att vi gärna hade velat flytta in till stan till sist. Frågan är hur det kommer gå, och ifall man lyckas hitta sitt drömboende igen.

Den yttersta ultimata drömmen dock hade varit om vi hade funnit en trea på minst 85 kvadratmeter, med två toaletter, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare nära i11, så man enkelt kan handla och slippa boka tvättider hela tiden. Hyran behöver inte alls vara billigare, även om det hade varit önskvärt, eller om den inte är dyrare än det vi betalar idag. Fixat jag dock jobb efter utbildningen så lär det ju vara skitsamma vad hyran ligger på. Pengar över efter allt är betalt kommer vi ha ändå…

Frågan är vad man tjänat mest på i slutändan. Vi har börjat prata om att köpa nästa lägenhet, även om jag gärna vill undvika det. Jag vill hellre att mina undanstoppade pengar ska gå till prylar och inte till en kontantinsats, men hittar man drömboendet en gång till så kan det vara värt. Dock lär det bli dyrare oavsett, och eftersom jag kommer ta körkortet nästa år, kanske det hade lönat sig att ha bil istället och stanna här. Installera tvättmaskin, diskmaskin och torktumlare går att ordna ändå.

SvD

En kommentar till “Min drömbostad fanns utanför Växjö.”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.