Beröm av läraren är något jag verkligen gillar!

Det är väldigt ofta jag känner mig helt, komplett lost i högskoledjungeln bland all kurslitteratur, akademiska vetenskapliga begrepp och studenter som verkar fatta tusen gånger mer än mig. Fortfarande nu när jag är inne på sjätte och den sista terminen känns det så. Åtminstone tills att det var min tur att tala om vad jag hade tänkt att skriva om till min kandidat uppsats.

Föreläsningen idag var en utav de mer, men ändå få, intressanta jag har varit på under åren som student, men det var inte så konstigt. Två av de bästa lärarna enligt min mening höll i det hela och det kändes underbart. Vi gick igenom schemat väldigt snabbt och sen efter kort genomgång av alla uppgifter var det dags för alla att tala om vad de ville skriva om till C uppsatsen. Dessvärre blev jag sist på listan, men i eftertanke gjorde det mig bara gott. Då fick jag tid att skriva ner lite idéer som funnits i skallen på mig i snart 1 års tid.

När det sen var min tur att tala om vad jag skulle göra så tror jag nog alla blev nöjda, glada och intresserade i mina idéer och efter att jag pratat färdigt så fick jag mycket beröm ifrån alla lärarna för att jag planerat min uppsats så tydligt plus att jag även hade en intressant plan på vad jag ska göra under terminens gång. Allt hänger såklart på de där mailen som jag skickade igår. Jag har än så länge inte fått något svar, tyvärr men det lär dyka upp. Åtminstone hoppas jag på det.  Annars är jag rätt körd, tror jag nog.

I övrigt ligger jag lite smått före i schemat, eftersom jag redan fixat de avhandlingar som behövs för första uppgiften, och jag har nästan två veckor på mig att ”läsa” igenom vad som skall läsas igenom etc och sen har jag någon vecka till på mig att skriva ner allt. Dock lär jag göra som vanligt och samköra blandat med läsning och skrivning för att lättare få en överblick. Min hjärna kan ju tyvärr inte ta in allt för mycket information på en dag så att sitta och läsa böcker i allt för stor mängd har jag ingen direkt ork för. Jag tror nog att jag är tillräckligt förberedd för detta ändå. Jag ska ju ha tid för att vara på AF ett par timmar i veckan(förhoppningsvis) och observera samt ta körkortet. Planerar man bara och följer sitt schema så får man tid över – mer än vad man tror. Det gäller bara att inte tröttna så fort och göra studierna så roliga som möjligt.

4 reaktioner till “Beröm av läraren är något jag verkligen gillar!”

  1. Min erfarenhet är att inte gå och vänta på att saker ska ske. Man måste själv tjata och ligga på.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.