Ett socialt nätverk blir vad man gör det till.

För ett par dagar sen började jag långsamt förstå att jag var på väg mot en relativt stor insikt. Förmodligen den största som skett i mitt liv sen Google+ blev mer och mer en internationell upplevelse. Från början kändes det som om att G+ var ett nytt sätt att träffa personer från USA, men under de senaste månaderna har jag blivit relativt populär bland det svenska folket. Jag är inte på nummer 1, snarare långt därifrån, men över ett hundratal svenskar har idag lagt till mig i deras s.k. ”kretsar” eller cirklar. Spela roll vad man ska kalla det för, men de följer mig på G+ i alla fall. Personligen är det trevligt, så länge som bägge parter blir nöjda, men på senare tid har jag bara blivit mer och mer missnöjd. Låt mig förklara varför:

Facebook var fram tills att G+ öppnade upp dörrarna det bästa verktyget jag hade för att hålla kontakt med vänner, familj och gamla klasskamrater, precis som för alla andra som fortfarande har ett konto där. Jag har aldrig gillat stället speciellt mycket, men fram tills att ett bättre ställe dök upp var facebook räddningen med allt var det innebar. Nu när jag vet att det finns ett bättre ställe att komma till, blir jag bara gladare och gladare när jag inser var dag att jag inte längre finns kvar på spionsidan Facebook, och att jag idag har mer kontroll över vad jag ser för något när jag väljer att ha kontakt med folk. Fast riktigt bra är det inte. Ju längre tiden går och desto fler människor som hoppar över till G+, desto mer börjar stället likna facebook. Och jag avskyr det, men jag vet inte hur jag ska bära mig åt. En del av mig vill bara ignorera det och gå vidare som om inget har hänt, medan en annan del vill ryta och be folk sluta upp med sin skit. Oavsett vilket är det bara i mitt huvud som tankarna finns, och jag har en lång historia av samma tema – störa mig på folks korkade beteende inom sociala nätverk.

Varje dag när jag kollar min svenska cirkel, möts jag av ett femtiotal godmorgon snack, vilket är trevligt ibland, men inte varje dag. Inte på G+. Skicka hellre en länk till nått nytt om SOPA eller Juholtshistorien, eller nån ny uppdatering kring G+ som alla väntat på. Godmorgon, blir tråkigt om det ständigt är samma historia. Jag har bara tröttnat. När morgontimmarna har gått förbi, är det dags för att veta precis allt annat folk ska göra, eller gör och när kvällen kommer, dyker de kopierade skämten upp. Den enda skillnaden är folk ber inte andra att dela vidare, utan folk gör det i alla fall. I min svenska cirkel känner alla till varandra i stort sett, så varje gång något blir delat i den här cirkeln så ser jag det minst 10 gånger. Måttligt frustrerande, men jag har gått och ignorerat detta väldigt länge nu och till sist har jag fått nog.

Idag var jag på väg att radera hela cirkeln. Med det inkommande ”flödet” som det så korkat låter på svenska så känns det som att det är omöjligt att irritera folk, sekunden efter att man tar bort någon ifrån ens cirklar. Det är skönt tycker jag, men det får mig att tvivla över vissa funktioner på G+ som idag är rätt meningslösa. Istället tog jag bort de värsta ”kopierarna och skämtarna”, men resten hänger på en röd tråd om jag ska vara helt ärlig. De som kan känna sig lugna är de som jag har träffat i verkligheten som finns i den här cirkeln.

Dock har jag en hemlighet. Talar jag om den, så lär det slå hus i helvete eller hur nu det där uttrycket låter, så jag låter bli för idag. Kortfattat – Jag tycker om er, men jag vill be er om en tjänst. Ni som gillar det här, prata om allt ni gör/ska göra varenda dag och som gillar att kopiera skämt etc. Fortsätt gärna med det, men skapa cirklar och dela med er utav detta till dem som uppskattar det eller ta bort mig från era cirklar så jag slipper se skiten.

2 reaktioner till “Ett socialt nätverk blir vad man gör det till.”

  1. Jag tror att det aldrig kommer att finnas ett community (eller vad nu G+ går under, jag låter det gå under community för att göra min poäng enklare) där man kan vara 100% nöjd. Det kommer alltid finnas folk som gillar sådant som någon annan inte gillar/stör sig på. Jag tror du har två val, stå ut eller lämna G+. För att kräva hur andra ska bete sig, det fungerar liksom inte även om det vore skänt om det gick 🙂 Jag har också väldigt lätt för att störa mig på folk, men har insett att jag måste ignorera det för annars kommer det inte fungera.

  2. Jag kommer aldrig lämna g+, den saken är klar och jag kräver inte heller att folk ska ändra hur de skriver. Det jag har gjort istället är att jag raderat min svenska cirkel, då det är bara massa ointressanta grejer jag ser ifrån den cirkeln. Stå ut hade man ju kunnat göra med, eller ignorera det men det kändes som om att detta var det bästa valet för min del.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.