Finns det botemedel mot koncentrationssvårigheter?

Så länge jag kan minnas har jag haft det svårt att fokusera mig på saker och ting, speciellt om det finns störande moment i närheten. Jag vet inte varför jag har svårt för det, men det är vanligt med mina diagnoser, så nånstans finns det ju en logisk förklaring. Trots detta är det skitjobbigt och det är något jag vill ändra på.

När det gäller min bilkörning så går det stadigt framåt. Orsaken till detta är för att jag tänker som en jävla dåre mellan lektionerna på alla de små misstag jag gjort, och som jag får något slags ångestliknande beteende över. Inte roligt och allt är överdrivet som fan. Det finns ingen anledning att få ångest över att jag råkade gasa lite för fort bara för att hinna över till andra sidan vägen eller att jag inte stannade en halv sekund tidigare och att läraren fick hjälpa till med bromsandet. Allt det där ingår i att lära sig köra bil och om något är jag en fegis snarare än ytterligare en blådåre i trafiken. Det är väldigt överdrivet alltså, men ändå så vill min hjärna lura mig till ångest vilket jag har tröttnat på.

Ångesten kommer ifrån små misstag och vid varje lektion utvecklas jag och blir bättre på allt som gäller körning. Jag gör de här misstagen varje gång det blir för mycket prat om annat, eller bara prat i huvudtaget. Det är nästan så man glömmer bort att man sitter bakom ratten för nån sekund, trots att man ändå har full koll på allt. I alla fall i det stadiet jag är just nu som nybörjare. Så fort man slutat prata om något blir jag lite extra ivrig, vilket jag avskyr. Efter förförra körningen blev jag nästan förbannad på mig själv och bestämde mig för att ”nu jävlar ska jag göra nått åt den här ångesten och mitt beteende!” och sen dess har jag tänkt ännu mer effektivt på hur jag ska köra nästa gång vilket resulterade i en mer eller mindre perfekt övningskörningslektion. Jag var helt paff när jag var klar med lektionen och allt hade gått så bra. Ingen ivrighet, inga direkta misstag. Allt gick bara bra.

Botemedel mot koncentrationssvårigheter för min del är ett rent och skärt tankearbete, där jag aktivt arbetar för att sluta upp med dumheter. Hade jag kunnat ta medicin för detta hade jag förmodligen hellre gjort det, men kan jag fixa detta genom att bara tänka aktivt är det fan så mycket bättre än någon medicin. Nästa steg är att sluta störa sig på småsaker som ingen annan bryr sig om. Samma metod kommer att prövas där också och förhoppningen är att jag blir fri från det också. Att bli fri från koncentrationssvårigheter kommer ta evigheter, men varje litet steg som gör mig till en bättre människa, och särskilt bakom ratten är livsviktigt! Har du några tips på hur man blir av med såna här grejer?

2 reaktioner till “Finns det botemedel mot koncentrationssvårigheter?”

  1. När du hitta bötemedel, please let me know.. har så svårt att fokusera på skolan nuförtiden.. antaglingen due to 'lack of interest'..suck.

  2. Hehe, ja det ska jag göra! Vet hur det är att kämpa på med tråkig skola. Jag har själv inget direkt intresse för studierna nu, men som tur var tycker jag uppgifterna är lätta, så det underlättar för min del. Lycka till i alla fall!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.