Jag älskar att handla på stormarknader!

English: Self checkout scanner. Svenska: Själv...
Image via Wikipedia

I DN står det idag att barnfamiljer börjar välja bort att handla på stormarknader som coop forum, ica maxi och city gross. Personligen tycker jag det är bra, för då får ju jag mer plats i butiken och jag slipper trängas bland barnvagnar och jobbiga, skrikande ungar. Eller något i den stilen. Jag vill ju inte låta elak, men jag måste ju bara påpeka att jag tyckte artikeln lät lite konstigt. Jag har alltid drömt om att få handla på typ City Gross sen dessa butiker kom till Sverige. När jag bodde i Karlskrona fick jag den möjligheten, och då hade jag gångavstånd dit. Det tog bara 10 minuter, vilket var underbart. Idag är det värre. Mycket värre. Idag måste jag först gå till busshållsplatsen, som tar ca 10 minuter, sen vänta på bussen som ofta är sen. Efter det tar det ca 20 minuter att komma till Växjö station och med den buss jag vanligtvis tar när jag ska in till stan och handla, vilket är ”trebussen” så missar jag ofta busslinje tre, så då får jag ta en promenad till eller stå och vänta på någon annan buss som tar mig mot i11 området så jag kan handla min mat för veckan.

När jag väl är inne i butiken så gäller det att antingen snabba på som fan eller ta det jävligt lugnt, så man inte missar bussen hem, eller behöver vänta för länge  på den senare bussen. Måttligt irriterande, och som jag skrivit tidigare så är det här problemet det sämsta med att bo där jag bor idag. Hela handla-mat-processen är jättejobbig. Jag förstår att barnfamiljer tycker det är jobbigt att handla också, och även om det är miljöfarligt att ta bilen för att handla hade jag själv kunnat mörda ibland för att få åka bil hem, eller bara storhandla i lugn och ro utan att behöva oroa mig eller bry mig om när bussen går hem. Jag kan inte handla glass i butiken och hinna hem innan den hinner smälta. Det andra typiska eftersom man varken har nära till någon annan butik eller att man inte har bil är att det är svårt att handla i huvudtaget. Jag drar mig för att åka in till stan, för det är lika jobbigt varje gång att bära kassar hem och passa busstider.

Jag längtar tills jag har flyttat in till stan, då man kan cykla till City Gross och förhoppningsvis ha närmare till någon mindre butik så ifall man skulle ha glömt något, så är det bara att snabbt sticka ner till affären, köpa det man vill ha och sen är middagen räddad igen. Det alternativet finns inte idag. Jag är avundsjuk på er, barnfamiljer. Ni som har alternativet att handla där ni vill, oavsett om det är på city gross eller ica på hörnet. Lyckliga barnfamiljer…

Enhanced by Zemanta