Drömmen om att bo i stan är kanske redan här…

Ofta i mitt liv är det så att saker och ting består utav perioder då en viss sak spelar mer roll än andra. Ibland kan det handla om skolan, mitt bloggande eller om något annat specifikt i mitt liv. Just nu handlar mycket om lägenheter, vilket det har gjort förr. Jag har flyttat nästan för ofta i mina dagar, och snart kanske det vankas en till flytt, men jag vågar inte ropa hej förrän jag vet att det faktiskt blir så. Trots det känns det som jag behöver skriva av mig lite kring det hela, så att jag kan fokusera på andra viktigare saker istället.

För ca två veckor sen ställde vi oss i kö på en lägenhet i det nybyggda huset vi helst vill bo i; portvakten södra på Sigfridsområdet i Växjö. Det var en fyra, med extra dyr hyra (10200, typ) men vi tänkte att det skadar inte. Vi åkte ut på den lägenheten med ynka två köpoäng. Så himla typiskt, men vi tänkte inte mer på det. Bara att gå vidare, som om inget har hänt. Sen häromdagen, i onsdags morse när jag kollade mailen på telefonen så såg jag att jag hade fått mail om erbjudande på lägenhet. Det var fyran som var redo för en omgång till, då alla andra hade tackat nej eller skitit i att titta på den. Nu är vi först på den här lägenheten och om allt klaffar så är den alltså vår om ett par månader.

Vi åkte och tittade på den samma dag och vi blev bägge helt frälsta i lägenheten. Bättre läge går förmodligen inte att få. Att lägenheten är det första höghuset byggt med passivhus teknik är bara en bonus. Det är en del av svensk historia egentligen, eftersom det är det första ”gröna” höghuset i Sverige. Lägenheten är stor, 94 kvadratmeter och den har de där bonussakerna jag har efterlängtat så mycket; diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Självklart har den två toaletter också, vilket är mycket positivt. Sen att netto ligger på parkeringen nedanför är ju bara för bra + alla andra butiker inom kilometeravstånd. Att bo i en fyra må vara onödigt om man varken har barn eller en extra hyresgäst, men jag uppskattar möjligheten att faktiskt kunna bo så. Den här lägenheten jag har idag är underbar, men det är de där förbaskade småsakerna som börjar störa mig rätt rejält.

Här ute kan vi inte beställa take-away och närmsta butiken är en mil bort. Att åka buss funkar, men jag hade hellre velat cykla om jag ska handla, för att få gratismotion men även för att det tycker jag om att göra. Att tvinga anpassa ens levnadsstandard efter en tidtabell är lite väl jobbigt vissa gånger och jag börjar tröttna på det rejält. Att jag diskar typ 20 minuter om dagen och tvingas boka tvätttid för att få rena kläder är saker man får så lov att leva med, men det hade varit trevligare att slippa de sakerna.

Sen är det den eviga frågan om bil. Jag är ju på väg att skaffa körkort, så då är det väl bara att köpa en bil? Inte riktigt. Jag kommer längta efter att få köra när jag väl har körkortet, men utgifter för bil är inget jag är intresserad av, även om jag mer än gärna hade velat ha en egen bil. Dock är risken med att ha egen bil inte bara risker med höga utgifter, utan då lär man bli lat och fet eftersom man lär köra överallt istället för att gå eller cykla. Bor man i stan finns alla möjligheter, och det finns bilpool att utnyttja med.

På något vis har jag dåligt samvete över att vi förmodligen snart kommer flytta, men jag kan inte hjälpa det. Jag vill in till stan, men tyvärr kan jag inte ta den här lägenheten med mig. Hade jag kunnat göra det är det en no-brainer. Dock är det omöjligt.

2 reaktioner till “Drömmen om att bo i stan är kanske redan här…”

  1. Så ni flyttar inte till den där 4an trots allt? Varför kan du inte ta den till dig? /Jenny som är för lat och stressad för att logga in…

  2. Jo, det är klart att vi ska göra det om vi nu får den. Man har väl bara lite dåligt samvete eller något i den stilen. Jag hoppas verkligen att vi får den och att allt klaffar!

    Jag stormtrivs med att bo här, men det är småsakerna som stör mig, och jag vill inte leva utan närhet till butik eller ständigt känna krav på att man till sist måste ha bil bara för att kunna leva lite friare.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.