Alla sjukdomar kan relateras till candida…

Jag vet knappt vad jag ska ta mig till snart med alla dessa konstiga grejer som har hänt mig senaste tiden. Jag har drabbats av alla möjliga olika konstigheter i hur lång tid som helst och varje gång har jag googlat mina symtom i hopp om att hitta vad fan det är som orsakar allt. Nu håller jag på att googla mig själv galen förmodligen, men jag vet inte vad jag ska göra annars.

Jag har skrivit tidigare om en del av mina konstiga symtom som jag har drabbats utav som exempelvis russinfingrar som jag fått direkt efter att ha utsatt dem för vatten. Efter bara någon minut, ibland sekunder så skrynklar dem ihop sig. Det är jättekonstigt och jag vet fortfarande inte vad det beror på. Samtidigt har jag haft smärta i fingertopparna, men då jag gick till läkaren fick jag ordinerat ut en fet kräm som faktiskt hjälper mot detta. Dock botar det inte problemen helt, men det blir bättre. Sen använder jag diskhandskar när jag diskar och jag måste smörja in mig varje gång jag blött ner händerna för att inte få ont eller att nått annat dumt ska ske.

Då jag fick symtomet med russinfingrar så trodde jag att det var allt ifrån kaliumbrist till karpatelsyndrom. Jag vet fortfarande inte vad det beror på, men kaliumbrist eller någon typ av näringsbrist är min första satsning och att det har ett samband med faktumet att jag har fibromyalgi. Allt hör ihop med det och har man fibromyalgi blir allting värre ju längre man har det. Till sist drabbas man av allt. Det är åtminstone vad mina googlesökningar har gett mig för information. Vitaminbrist, dåligt minne etc. Allt hör ihop med fibromyalgi. Eller gör det verkligen det? Faktan jag har fått idag säger att det börjar inte med fibromyalgi och exempelvis IBS. Det börjar med något som heter Candida.

Candida är en svampinfektion som man generellt får utav att ha ätit för mycket socker eller bröd eller om man stressat för mycket. Tydligen är den väldigt vanlig också. Jag vet inte vad jag har gjort för att få detta om det nu är det här jag har fått. När jag pratade med läkaren så sa hon det direkt att det är svamp och enligt mina google sökningar om det här så är i stort sett allt utom russinfingrar länkat till det här. Har man candida så innebär det alltså att man kan utveckla alla andra symtom som är relaterade till fibromyalgi och IBS, även autism och ADHD är länkat till detta. Frågan är ju vad man gör åt det här. Ska man sluta äta vetemjöl och socker? Ja, jag kan ju försöka. Jag har ju gjort det tidigare då jag åt LCHF, men det visade sig ju bara vara en placebo effekt av det så jag är tveksam på om en ändrad kost är den rätta vägen för mig. Jag tycker inte att jag äter så mycket mjöl och socker heller egentligen. Visst, det finns ju dolt socker i allt och jag äter ju toast varje morgon till frukost, men ändå. Jag kan lätt äta mer socker och vetemjöl, men jag gör inte det. Inte vad jag upplever i alla fall. Om man skulle räkna ut allt jag stoppar i mig på en vecka så kanske det är mer än vad jag tror, men jag vetefan vad jag skulle göra annars.

Det typiska med detta är att dessa problemen har uppstått när min munhygien är i en bättre standard, åtminstone enligt tandläkarnas ordinationer. Sen typ 4 månader tillbaka använder jag både munskölj och tandtråd flera gånger i veckan. Jag har alltid haft problem med mina tänder och sköta dem bättre har aldrig spelat någon roll. Jag har alltid haft hål i tänderna oavsett vad jag än har gjort så det är lite komiskt att man fått detta när man blivit duktigare på att ta hand om tänderna. Sen dricker jag mer vatten än tidigare också. Jag har börjat dricka typ den rekommendera mängden vatten varje dag i ca 2 veckor och när jag började med det kom problemen i munnen. Jag gör alltså allt jag kan för att ta bättre hand om mig själv och trots det får jag det ena konstiga symtomet efter det andra.

Är inte det konstigt?