Åh, vad skönt med påskhelg!

Apotekarnes Påskmust Light

Ja, det känns ju inte som om att det är påsk, men så brukar det ju vara numera. När väl helgerna dyker upp så känns det inte som att man firar den specifika helgen, utan man ser bara fram emot att vara ledig. Åtminstone har det varit så de senaste 10 åren eller så. Påsken är rätt trevlig dock, på sina sätt gillar jag den bättre än julafton. Detta beror på att det oftast är varmare, ingen snö är kvar och så är godiset i affären alltid billigt.

Att vara ledig är något jag verkligen behöver vara just nu. Jag håller på att bli seriöst orolig över hur jag mår för tillfället så vila och massa ledighet är precis vad min kropp behöver. Mest märks det på minnet och min förvirring som på senare tid blivit värre än värst och det driver mig till vansinne. Jag glömmer allt och är så förvirrad att det nästan är hemskt. Häromdagen höll jag på att slänga min duk som jag polerar mina glasögon med för jag fick för mig att det var en pappersbit, och även de mest simpla sakerna som att panta flaskor verkar inte fungera längre. Något är fel, och svaret på detta problem är stress i någon form.

Jag vet inte riktigt vad det är som har varit stressigt på sistone heller. Förmodligen är det en blandning av allt möjligt, både tankar om flytten men även allt arbete kring min kandidatuppsats och datainsamlingsmöten som krånglat till mitt annars ganska långsamma och tråkiga schema. Jag är helt enkelt inte van vid att ha så mycket att göra, och det går fort när det blir för mycket. Något som jag vet bidrar till att jag mår så här är också faktumet att man nu vet om att snart bor man inte utanför Växjö längre, utan i stan vilket man stör sig på mer och mer för varje dag. De senaste veckorna har jag av olika anledningar varit och sprungit över halva stan mellan alla de mötena jag har haft med kandidaten eftersom det varit mycket väntande och mycket dötid + massa ärenden som måste göras och kroppen tål helt enkelt inte att hantera detta. Det värsta är att jag spenderat oehört mycket tid i närheten utav där nya lägenheten är, då jag stresshandlat på willys eftersom annars skulle jag ha missat bussen hem med mera. Mycket handlar alltså bara om att passa tider och försöka få det att funka. Samtidigt är man så glömsk vilket gör saker och ting bara änu värre. De dagar jag har haft mycket dötid har jag planerat att ta med mig vår surfplatta in till stan och sätta mig på ett fik för att läsa manga, men självklart har jag glömt den hemma och då har jag inte något annat val än typ ta promenader runt stan bara för att låta tiden gå.

Det positiva är att jag gått ner typ 1,5 kg på typ nån vecka och minskat massvis med centimetrar också, men med tanke på den här stressen vetefan om det är värt det hela. Jag behöver vila och tack för att påsken dök upp nu istället för om en månad. Då hade jag nog verkligen kollapsat tror jag nog.

Vad hittar ni andra på under påskhelgen?