Tittar man på mer TV om det är i HD?

I mitt fall är det svaret helt enkelt nej. Igår fick jag den frågan då en kille från Boxer plingade på dörren och väldigt gärna ville installera DigitalTV till mitt hushåll. Jag sa blankt nej, men det fanns ju tydligen lösningar på alla våra problem gällande varför man inte tittar på TV så ofta numera. I alla fall TV i form av typ TV 3 och kanal 5 etc. TV med tjugoåttatusen reklamavbrott i timmen typ och som är den främsta anledningen till att jag tröttnat så jävla mycket på vanlig TV. Det finns flera anledningar också, men alla jävla reklamavbrott är fanimej den första anledningen. Den andra är att det visas så mycket skit på TV och sen har man ju inte möjligheten att se det man vill med exempelvis engelsk text, utan allt ska vara på svenska. Det finns flera anledningar än så till varför jag hatar vanlig TV, men det är meningslöst att nämna det.

Det finns ingen anledning i huvudtaget för mig att vilja titta på vanlig TV igen. Det är det tråkigaste som finns när man är bortrest och är hos familj och vänner. Man tvingas i stort sett (eller så väljer man det ändå om man inte har något bättre för sig just då) att sätta sig framför TV:n och passa tider till ett program plus att se alla jobbiga reklamavbrott. Reklam idag är inte ens bra längre. Det känns som om att det är en tävling i reklambranschen om vem som kan göra den sämsta reklamfilmen. Den som tjatar mest och ser ut som en död fisk vinner, ungefär. Helt galet!

Det konstiga i det hela är att jag har ingenstans nämnt att priset är det största, vilket borde vara nummer ett. Jag är faktiskt mycket villig att betala för att se på mina serier, men då ska det fanimej vara värt också. Kan jag få se mina favoritserier reklamfria samma dag, eller dagen efter de sänts i USA med engelsk text och i HD kvalité ifall serien finns tillgänglig i sådan kvalité så är det värt pengarna. Om jag också kan ha möjlighet att rota i en gigantisk databas med alla möjliga serier, nya som gamla så är det ännu mer positivt.  Idag finns ingen tjänst som är tillräckligt tillfredsställande, i alla fall inte i Sverige. När det blir tillgängligt är det skitsamma vilket företag som plingar på dörren och vill ge mig en digitalbox med abonnemang. När den tjänsten kommer – ring mig, ok?