Bojkotta IKEA?

Idag har jag inget bättre för mig än att plugga. Det må låta galet, men det är sant. Jag tycker på något sätt att jag hade kunnat haft något roligare att göra, men även om det finns grejer har jag ingen direkt vilja eller energi för att utöva dem. Istället har jag skrivit ca 1½ A4 på loppet av en timme eller något i den stilen. Det går fort att skriva när man väl satt igång, och snabbare går det om man slipper tänka, eller omformulera sig alldeles för mycket.

Vad hade jag istället kunna göra på en söndag? Ja, massvis såklart! Läsa manga, spela på min Nintendo 3DS som jag inte rört på typ 4 månader, spela andra spel på playstation eller via Steam. Men icke. Jag spenderar mina timmar med att titta på serier, kolla google plus, sitta med bloggen och hoppas på att få tusen kommentarer, vilket jag nästan varje dag blir lika besviken över. Oavsett vad jag än gör så gör jag allt knappt ens halvfärdigt. Åtminstone om det gäller bloggen. Där kan jag påbörja ett projekt som jag sitter och stör mig på i ett par timmar, blir arg på och sedan inser att det inte går och då skiter jag i det. Att titta på serier är något av det mest avslappnande som finns har jag märkt. Speciellt efter att man pluggat för mycket, eller åtminstone försökt med det utan att komma någonstans. Dock vill jag inte se för mycket serier ändå för tillfället, för jag hoppas på att få ett par veckor ledigt i sommar efter att man har flyttat så man har något att göra efter att det har blivit av.
I övrigt är allt exakt som vanligt. Huvudet är sprängfyllt av skit som bara samlas på hög utan att komma någonstans. En diskussion som hölls på plus häromdagen sitter fortfarande och eggar mitt sinne, eftersom diskussionen var väldigt påfrestande och gav en alldeles för mycket att tänka på. Den handlade i grunden om IKEA skandalen, om att de skövlar urskog i Ryssland och fan och hans moster typ. Det var någon som frågade varför det ej skett någon direkt diskussion kring denna skandal och jag var snäll och svarade att jag har helt enkelt inte tid eller lust att bry mig. Det eskalerade sedan till att bli ett kaos jag ej vill kännas vid. Jag vet om att inget var ett påhopp mot mig, men det var ett gigantiskt missförstånd som skedde som drev mig till vansinne. 
I grund och botten var hela kompotten att det är viktigare att sitta och tänka på miljön och bojkotta IKEA än att fokusera på sitt eget liv. Det var så jag tolkade det hela och det är tydligen fel, eller nått. Jag vet inte. Jag orkar inte bry mig. Jag är inte den som bojkottar ställen hit och dit bara för att det skett nån jävla skandal! Visst, jag vill inte stötta IKEA om de nu genomför miljöbrott, det är ju självklart, men mitt liv känns alldeles för bekvämt för att faktiskt bojkotta något. Jag vill inte köpa grejer på IKEA längre för att prylarna de säljer är så dåligt gjorda, men å andra sidan så finns det vissa saker som är värda sin pengar ändå. Jag har inte lust att betala 10 gånger mer på nått annat ställe om jag inte kan få en bättre vara på köpet.
Ta bara det här med att köpa soffa. Jag hade mer än gärna velat köpa nästa soffa på IKEA. Faktiskt – helt ärligt. Orsaken till varför den inte lär bli köpt på IKEA är på grund utav att jag inte hittat någon soffa som är tillräckligt snygg, mjuk eller tillräckligt billig för att det ska vara värt mina pengar. Tyvärr. Det sortimentet jag är ute efter finns inte där och då blir den inte köpt där. Erfarenheten börjar också visa sitt fula tryne då i stort sett alla trämöbler vi har som kommer från IKEA är faktiskt av rätt dålig kvalité och varför ska man få fortsätta att handla grejer där som är av trä?
Kortfattat; Jag köper gärna grejer i fortsättningen på IKEA, men trämöblerna är så pissiga så det kommer jag undvika i framtiden. Om detta tolkas som en bojkott eller något annat som missförståtts så får det väl vara så. Jag orkar bara inte bry mig, men jag ska fan inte bli klandrad för det! Jag tycker jag tjatar tillräckligt om miljön ändå. 
Visste du förresten att i stort sett alla videoklipp jag tittar på, på youtube är grejer som handlar om miljön? Exempel gäller främst utbytet från fossilt bränsle till mer miljövänliga alternativ såsom drivmedel gjorda av mikroalger, vätgas eller elbilar. Jag är grymt intresserad av miljön och jag vill bara veta mer om hur man kan förbättra klimatet. Jag ska snart flytta in i sveriges högsta passivhus med trästomme, jag källsorterar, jag har varken bil eller barn. Miljön är viktig som fan, men bara för att jag inte tjatar om det dagligen på google plus eller till främlingar på stan (som ett korkat extravagant exempel) så behöver inte det betyda att jag inte bryr mig om miljön.
Nånstans borde det finnas en logik och en realitet i det hela. Jag kan vara människa som studerar, jobbar och fokuserar på mitt privatliv samtidigt som jag bryr mig om miljön och försöker sprida detta budskap så gott jag kan.
Well, have I made my point or do you need some more explanations?