Nu återkommer bloggutmaningarna…

Ja, kända bloggare lite här och var brukar ju ställa en massa frågor för att självklart sen svara på dem. Det kallas för bloggutmaningar och denna ”halva” hämtade jag ifrån One Way Communication och på nått vis känns den mest aktuell eller något. Vissa frågor, som exempelvis de om sex kommer jag inte att svara på, men allt annat är grejer som är viktiga för mig så jag hoppas att det bringar mer kunskap för mina läsare, eller så blir ni bara mer och mer förvirrade eller uttråkade. Det är ju typ bara mina närmsta vänner IRL som läser den här bloggen, så de som känner mig vet ju svaren på de flesta frågorna nedanför.

Varför startade du din blogg?
För att jag har så många tankar i mitt huvud att om jag inte hade fått ut det på något sätt, i detta fall skriftligen, så hade jag varit tvungen att gå till psykolog typ 5 timmar i veckan för att få ut all skit som ständigt läggs på hög. Jag skrev dagbok på lunarstorm vilket hjälpte mig en hel del och när Lunarstorm började bli tråkigt så skaffade jag en hemsida med blogg och började blogga på riktigt.


Vad är din sysselsättning, pluggar du eller har du något arbete eller kanske både ock?
För tillfället pluggar jag, skriver på kandidaten och är förhoppningsvis klar i Juni. Då hoppas jag på att få jobb på arbetsförmedlingen eller någon annan rekryteringsfirma där jag vill arbeta med att hjälpa funktionsnedsatta personer att få arbete.


När brukar du få presationsångest?
Typ jämt, om jag ska vara helt ärlig fast det är inte riktigt sant. Krångligt, va? Nä, ärligt talat… Prestationsångest brukar jag få varje gång jag pratar med mina syskon som alltid varit bra på att plugga och varit ambitiösa som fan, medan jag hatar att sitta med näsan i böckerna och försöka lära mig något. Jag är väldigt avundsjuk på de som har lätt att lära via traditionell undervisning, då det aldrig varit något för mig. Att jag heller inte har något tålamod i huvudtaget och bara gör saker halvfärdigt är inget jag är stolt över heller, speciellt inte eftersom jag gör detta när det gäller saker som faktiskt är roliga men som jag i allmänhet är skitdålig på. Det kan vara att måla, göra hemsidor, lära mig kod, sjunga, eller editera filmklipp/göra videobloggar. Allt är bara halvslaskigt gjort men orsaken till det är för att jag har faktiskt inget konkret, riktigt intresse för det. Det som jag däremot brinner för och är duktig på så är det att hjälpa och stötta människor, se deras innersta talanger. Det däremot ger ingen prestationsångest. Åtminstone inte ännu.

Vad är dina tankar om att behöva ”komma ut” gällande sexuell läggning?

Eftersom jag är straight så är det svårt att svara på den frågan, men jag accepterar alla sexuella läggningar oavsett vem som nu skulle komma ut till mig. Det skulle väl kanske kännas lite konstigt, men till sist är det bara trevligt att få veta.

Har du någon fantomkänsla i form av att en kroppsdel saknas, är överflödig eller på något annat sätt är ”fel”?

Absolut – Min livmoder! Vad fan ska jag med den till om jag inte vill ha barn? Varför ska jag ha mens? Det är ju så jävla äckligt, vidrigt och smärtfullt samt pinsamt om man råkar blöda ner sig, vilket typ alltid händer då inget skydd är perfekt.

Definierar du dig som ditt juridiska kön?

Aldrig! Jag är biologisk kvinna, men klassar mig som androgyn. Jag känner mig inte som en kvinna, men heller inte som en man, även om jag gärna hade velat vara man om bara transprocessen hade varit lättare. Då hade jag bytt kön utan tvekan. Med mina fobier jag har så är det för komplicerat att gå in på det ytterligare. Jag hatar att vara kvinna, det är en sak som är säker. Dock är det nog så att det enda jag ber om är inte ett tredje kön, utan makten att ta kontroll över min egen kropp genom att få en hysterektomi utan några frågor från läkare. Jag är steriliserad, men det är inte tillräckligt. Allt som relateras till den kvinnliga biologin är saker jag vill slippa.

Hur skulle en ideal partner vara för dig? (Kärlekspartner eller annan partner spelar ingen roll.)

En ideal kärlekspartner är för min del någon som Henrik. En person som inte vill ha barn, som accepterar mig för den jag är, som älskar/beroende av data, teknik och film. Sen är det alltid ett plus om han är skånsk, vilket min älskling är. Jag älskar honom mer än allt och han är verkligen den perfekta mannen för mig. Ingen tvekan!

Hur definierar du sex?

Eh… Ingen kommentar, men lite blygt sagt är min definition av sex rent och skärt samlag med diverse genitalia inbakat i hela processen. Inte fingrar, alltså… 

Anser du dig själv ha sexdebuterat? Varför / varför inte? Förklara gärna utifrån din egen defninition av sex.

Ingen kommentar.

Vem/vilka är din(a) största förebild(er)?

I dagsläget vill jag säga min pojkvän Henrik. Så mycket jag har lärt mig av honom trodde jag aldrig att jag skulle kunna – någonsin. Den mannen förändrade mitt liv för evigt, vilket jag är oändligt tacksam för.

Vad skulle du vilja göra för världen?

Få folk att inse att funktionsnedsatta har lika mycket kompetens och möjligheter att utföra arbeten, samt få människor att satsa mer på miljön genom att inte skaffa lika mycket barn, källsortera, köra mindre bil etc. Hur detta ska gå till har jag ingen aning om, men jag hade gärna velat vara med och påverka andra om jag kan så världen blir en bättre plats för oss alla.