Vetenskapsfilosofi ger mig alltid huvudvärk.

Det kan låta konstigt, men det är faktiskt sant. Uppsatsskrivandet har gått riktigt bra förutom då jag tvingats lägga till de (enligt mig) onödiga bitarna som då är filosofi i någon form. Visst, jag har inget emot filosofi i sig, men det är ett tröttsamt ämne då man sällan kommer någon vart och samma diskuteras utan att få något konkret svar. Speciellt ett svar som ska bidra med att få forskning inom diverse ämnen att komma framåt så man får lösningar istället för en till forskningsrapport eller nått. Jag är inte särskilt akademisk utav mig, och jag föredrar praktiska problem före vetenskapliga. Ibland får jag nästan panik av att vistas bland studenter, vilket jag nästan fick igår. Den akademiska världen är konstig, och jag tycker inte att jag hör hemma i den.

Igår var jag på universitetsbiblioteket på LNU och letade efter ett par böcker och artiklar som är refererade i ett par artiklar och utredningar ifrån SOU som jag dessvärre inte kan använda som tidigare forskning i min studie. Jag hittade ingen av de böckerna, och efter lite eftertanke lånade jag faktiskt hem ett par andra böcker och rapporter eftersom de handlar om det jag skriver om eller på annat sätt behöver. När jag kom hem upptäckte jag dock att det mesta jag lånat var meningslöst, då det fanns elektroniska kopior på nätet. Typiskt att jag inte hittat det tidigare, men skit samma. Jag skulle till bibblan ändå.
När jag väl var där, var mitt syfte att sitta och plugga ett par timmar, och läsa i ett par böcker för att slippa låna hem dem. Efter att jag hittat relevant litteratur så upptäckte jag att min handledare hade hört av sig med fler kommentarer kring min uppsats. Det var en himla massa kommentarer och jag fick panik av att läsa dem. De fick mig också att inse att jag omöjligt kommer hinna bli klar med min deadline som officiellt är redan 16:e maj, och opponeringen ska ske i så fall den 7:e juni. Som läget såg ut innan jag fick det här beskedet så anser jag mig själv vara typ 60% färdig, varav mer än hälften av allt jag skrivit hittills skrevs på en vecka, så det har ju fått mig att köra på som om inget har hänt och jag tror att det är fullt möjligt att bli klar tills jag ska opponera. Vi får se vad som händer. 
Sen jag var på biblioteket igår så har jag haft konstant huvudvärk i över ett dygn, något som hindrat mig från att plugga hela dagen idag och hela eftermiddagen igår då jag kom hem. Det är väl spänningshuvudvärk av stress gällande uppsatsen, men det kan också bero på massa annat. Oavsett hatar jag den här värken, och jag vill att den ska försvinna. Jag blir bara mer stressad ju mer jag tänker på att jag vill bli klar till den 7:e juni så jag är färdig för ett tag i alla fall med allt vad vetenskapliga studier heter och jag kan få lite semester samt fokusera mer på körkortsteorin.
Dock är det ju faktiskt så att det är inte särskilt illa ifall jag tar sommaren på mig att skriva klart min C uppsats. Det om något skulle på ett vis vara mindre stressigt och då finns det dessutom mer utrymme för mer datainsamling och intervjuer. Då får jag 2½ månad till på mig att skriva, istället för typ en vecka. Det hade varit trevligt. Jobb kan jag förhoppningsvis fixa till hösten i alla fall. Ta ledigt ifrån studier är något jag verkligen hade behövt, åtminstone för nån vecka eller två men det är omöjligt. Jag får göra mitt bästa helt enkelt.