Livet som 30+ har börjat.

I lördags fyllde jag 30 år. För första gången jag kan minnas så kändes födelsedagen inte särskilt speciell, vilket gjorde mig lite fundersam. Dock tror jag mest att det beror på att i år, även om man faktiskt fyllde 30, så var inte födelsedagen det viktigaste på året. Nej, det viktigaste är det som sker i månadskiftet då vi äntligen flyttar in till stan och livet kan återgå till att bli mer simpelt, lättillgängligt och kanske till och med lite hälsosammare.

Det jag saknar mest just nu är promenader. Långa, härliga promenader med ett mål som är rimligt, som att gå till affären och handla eller från en restaurang där man precis ätit lunch och man ska gå hem. Här kan jag också självklart gå, men det är inte samma sak. Här finns inga bra vägar för promenader, eftersom det inte finns dedikerade gång och cykelvägar ute på landet. Man får gå på sidan av vägen och akta sig för bilar som kommer i 100 blås ungefär.
Min present är verkligen flytten, vilket känns lite konstigt eftersom det inte är något som är inslaget men just nu bryr jag mig inte om det. Jag vill bara ha ett simpelt liv igen och slippa känna stress över att ta mig hem, eller störa mig på att jag måste återigen sitta och vänta på bussen som inte ska förrän om en timme, typ. Det är så det brukar vara. Hela mitt liv i stort sett har planerats runt en tidtabell och jag börjar tröttna på det rejält. Undantaget som jag i fortsättningen kan acceptera att följa tidtabeller är om jag får jobb på annan ort än Växjö eller om man ska resa till våra vänner eller som bor långt ifrån oss.
Det är också bestämt att jag tar sommaren på mig för att skriva klart min kandidatuppsats. Ett beslut som känns bra, bättre nu när jag vet att jag inte behöver stressa längre med den. Fram till den 20:e juni kommer jag jobba heltid med den och efter det så tar jag det lite lugnare. Då är det fokus på körkortsteori och mina sommarkurser jag behöver fokusera på. Opponeringen ska ske i slutet av augusti så det känns bra. Det ska bli kul att gå en sommarkurs också. Jag kom in på en konstnärlig kurs på Linnéunniversitet som heter ”Levande Verkstad”. Det ska bli jättekul att gå den. Undrar bara ifall man kommer orka med den, då det var många år sen jag satt och höll på med konst och keramik. Med stärkande promenader dit och hem så borde det gå i alla fall. 
Det är kul att sitta och planera in olika promenadrutter man kan ta när man väl bor i stan. Planen är ju att försöka gå eller cykla så mycket som möjligt så man äntligen kan börja gå ner i vikt igen. När jag gick ner sist så var det ju med hjälp av hålla koll på kalorierna (max 1200 kcal/dag) och ta promenader på minst 30 minuter per dag i snitt. Jag rasade i vikt av det! Helt otroligt. Jag gick ner typ 7 kg (från 65 kg till 58~kg) och minskade 8 cm i midjan (från 82 cm till 74cm) på ungefär 4 månader. Det var för två somrar sen, men sen dess har vikten stått mer eller mindre still. Det var över ett år sen jag vägde under 60 kg. Mitt mål är att väga i alla fall 55 kg igen, men huvudsaken är att magen ska bli mindre och låren inte ska gnidas emot för det är obekvämt som fan. Nu pendlar jag stadigt mellan dryga 60 kg till dryga 62 kg. 
Vad tråkig jag blev nu. Jaja, jag ser bara fram emot att kunna motivera mig själv till promenader igen. Jag har ju verkligen saknat det.

2 reaktioner till “Livet som 30+ har börjat.”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.