Jag har vant mig vid att dricka vatten!

Något helt otroligt har hänt den senaste tiden. Sen ett par månader sen eller så har jag ersatt mitt normala läskdrickande mot vatten istället. Det konstiga är att jag faktiskt har fortsatt med det. Något jag aldrig lyckats med tidigare, mer än kanske nån vecka eller två. Jag har alltid tröttnat på att dricka vatten och föredrar alltid något som har smak. Vatten har aldrig varit roligt att dricka – förrän nu. Jag trodde aldrig att det här kunde ske, men det har det. Det är ett mirakel, minst sagt.

Jag vet inte när jag började med att dricka vatten, men det är garanterat längre än en månad. Jag köpte den där vattenflaskan antingen i slutet av mars eller början av april, så när jag väl tänker efter så är det ju i alla fall två månader jag har hållit i detta. Jag dricker till och med vatten på helgen om dagarna. Jag fyller på flaskan per automatik när den är tom, eller jag vill ha kallare vatten, och varje kväll i stort sett fyller jag upp den helt med nytt vatten och ställer den i kylen så jag har iskallt, friskt vatten dagen efter. Dock börjar det bli dags att börja byta ut den, för korken har massa bitmärken. Den är nog inte gjord för att användas så länge. Originalmärket är  Imsdal och den innehåller ca 7 deciliter. Oftast fyller jag på den två gånger per dag, men när det är extra varmt har jag fyllt på den så ofta som 4-5 gånger.

Varför skriver jag om det här, förresten? Ja, jag har inte så mycket annat att säga, så istället för att låta så enformig som jag ibland gör, så ville jag tala om något positivt. Igår satt jag och läste lite gamla blogginlägg igen från hösten 2009 då jag åt enligt LCHF och hade börjat på högskolan. Varje inlägg i stort sett från den hösten innehöll fruktansvärt många svordomar. Jag var så arg och frustrerad då, och jag undrar verkligen varför. Mest berodde det på att jag hade ångest och panik över min vikt och jag skrev typ om inget annat än vikt och dieter. I dag är läget komplett annorlunda och jag ältar inte saker alls längre. Jag undrar dock varför det är så, för min lösning är inte någon specifik. Jag håller mig tillräckligt upptagen så jag slipper tänka på otrevliga saker för mycket, men samtidigt tror jag nog också att jag lärt mig så otroligt mycket mer om mig själv under utbildningen, vilket har lett till att jag är inte lika arg och frustrerad längre. Jag är glad och lugn idag och väldigt nöjd med livet.

Om man dock ska återgå till vattendrickandet då… De sägs ju att ska man gå ner i vikt ska man dricka vatten. Något jag inte tror på, för all vätska är ju vatten på något vis. Man får i sig vatten av allt, men sen är frågan hur mycket vatten det är i vissa produkter jämföres med andra. Äta mycket frukt och grönt innehåller tydligen mer vatten än saker som innehåller vetemjöl och socker. Rätt logiskt. Jag har under den här perioden dock ansett att dricka vatten inte hjälpt min viktnedgång särskilt mycket, men häromveckan upptäckte jag något som är rätt intressant.

Jag har ett konto på matdagboken och jag har börjat väga mig och mäta mig igen varje gång jag gått ner i vikt och i centimetrar. Sen februari i år har jag faktiskt gått ner ca 2 kg, och det återstår att se ifall jag kan lyckas gå ner nått kilo till nu i maj. Om vattnet har hjälpt med detta har jag ingen aning om, men jag är glad över att jag stadigt går ner.

Nå, hur mycket vatten dricker du? Tycker du i så fall att det förbättrar din hälsa?

6 reaktioner till “Jag har vant mig vid att dricka vatten!”

  1. Nice … att dricka vatten i sig påverkar nog inte vikten (mer an valdigt temporärt då … vatten har ju också massa 😉 men att ersätta sockerlösningar (läsk) med vatten borde ju ge en tydligt viktnedgång!

  2. Tack för din kommentar, Fredrik. Nä, jag undrar också varför just vatten påverkar vikten. Det låter ju lite konstigt. Ja, ersätter man kalorifyllda drycker mot vatten så lär det ju hända saker. Dock dricker jag ju bara lightläsk… det är mycket godare!

  3. Jag dricker mycket med vatten och har alltid gjort. Tycker inte om att dricka läsk mer än ibland och då absolut inte sådana light versioner.
    Men min hälsa är bra, vet dock inte om det beror på mina vanor med att dricka vatten eller det påverkas mer av andra val.
    Blev en kry sak så fort jag slutade att äta kött. Var sjuk ofta som mindre, men när jag slutade med kött så är jag friskare.

  4. Kul att höra att du har bra hälsa. Det önskar jag också att jag hade. Har nog aldrig varit i bra form på så sätt oavsett vad jag än har stoppat i mig. Hmm… ja, kött kan säkert ha en påverkan. Dock skulle jag aldrig kunna sluta med det. Tofu, bönor och andra vegetariska proteinkällor smakar inte lika gott som kött och har inte heller samma konsistens. Tills den dagen det finns något som har det, så är jag nog mer villig att äta det.

  5. Vatten innehåller just bara vatten, det innehåller ingenting som man går upp i vikt av. Så dricker man mer vatten, så går man ner i vikt, för då dricker man automatiskt mindre av något annat som man går upp i vikt av. Även om man medvetet inte väljer att dricka mindre juice, saft, kaffe, the, läsk, whatever, så minskar man alltså automatiskt på den vätskan om man ökar sitt vattendrickande. Visst, oavsett vad man börjar dricka mer av så minskar man automatiskt på något annat. Men nu är det vatten du börjat dricka mer av.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.