Livet på 8:e våningen fortsätter…

Det finns egentligen inte så mycket att tillägga, men flytten är över och allt gick smidigt, precis som man hade hoppats på. Nu bor man i stan och redan efter att ha befunnits sig här i ca en veckas tid så börjar lugnet spegla verkligheten och det är en sådan frihet att bo centralt och icke-isolerat. Sen i lördags, då vi spenderade vår första natt här så har ca 83 kr gått åt i förbrukningen, vilket jag tycker är väldigt lite pengar egentligen. Möjligen beror det på att vi verkligen har gjort vårt bästa för att vara så energieffektiva som möjligt. Tre maskiner tvätt har det blivit än så länge, men bara en torktumling och häromdagen kördes den första disken i diskmaskinen. Fortsätter det så här, är det inga problem att hålla förbrukningen nere. Det stora bekymret är när datorn eller tv:n är igång, då tickar mätaren iväg men i det stora hela tror jag inte det blir så farligt ändå. Priset för vattnet har än så länge legat löjligt lågt, trots att man duschat ofta och diskat smågrejer för hand.

Första veckan har i alla fall varit omtumlande, och det kommer ta tid innan vi är i komplett ordning. Dessvärre väntar vi på besked gällande diverse fettfläckar på väggar och annat som ev. måste åtgärdas, så vi har bestämt oss för att vänta med att sätta ihop sängarna tills att vi vet när tapetsering ska ske. Dock har vi satt ihop mitt skrivbord, så jag har en plats att sitta på om dagarna. Att använda min laptop är något jag gärna vill undvika då den är så otroligt seg och skärmen är nästan 10″ mindre än på min stationära dator.

Man är komplett hjärndöd om dagarna, för flytten har tagit extremt mycket energi, och trots det har det blivit en hel del promenader redan, precis som jag misstänkte att det skulle bli. Man går ner för trapporna nästan varje gång man lämnar lägenheten, och det börjar kännas i benen att man rört på sig mer. Dock lär det bli att ta trapporna på vägen upp oftare då jag har mer energi över, när allt är mer i ordning. Tills dess blir det oftast hissen upp, även om jag lyckats gå alla 8 våningar upp för trappen. Jag kommer nog banta ner mig alla överskottskilon + få en skitsnygg röv av att bo här. Härligt! Så länge man kan hålla sig borta från för mycket sötsaker förstås om kvällarna… Det är inte lika lätt.

Idag har jag också lyckats plugga litegrann, eller mycket beroende på hur man ser det. Jag håller på och knepar ihop en resultatdel med inblandad tolkning och det går sakta framåt. Förhoppningen är att den ska bli klar innan midsommar, för sen är det i stort sett bara diskussionen kvar + lite finputsning. Nu då? Ja, nu vill jag bara gå in i en hangout med mina kompisar på google+ och prata om hur glad jag är över att jag bor i stan…

Vad vill du göra?