Levande verkstad, levande sommar?

Ber om ursäkt som vanligt till mina läsare att jag inte skrivit på ett tag, men det har sina logiska förklaringar eller hur man ska säga. Jag har varit jävligt upptagen på sistone och kommer förmodligen att vara det ett bra tag till. I helgen var jag och Henrik i Stockholm och firade vår 60 årsdag, vilket var skitkul men också ett högt tempo. Inte så mycket vila med andra ord. Brukar vara så när vi är där och hälsar på. Vi fick massa presentkort på Cervera så det var ju skoj. Vi ville ju ha det så vi själva kan välja vad vi vill ha till hemmet så vi är jättenöjda.

Idag har jag också påbörjat en sommarkurs på campus i Växjö. Levande Verkstad heter den och är jätterolig, men heltid i två veckor i början och i slutet av kursen, så det blir en utmaning att vara på campus så pass länge, men det är ju en bra övning gentemot när jag väl får jobb senare.

Konstverk gjort av mig + 4 andra elever på kursen.

Konstverket här på sidan gjorde jag och ett par andra elever idag. Bilden till höger gjorde vi först och bilden till vänster gjorde en annan grupp elever och sedan sattes dem ihop. Vi har gjort massvis med övningar idag, och alla var väldigt lärorika. Dagen börjades med att vi hade uppropning igen, sen fick vi lyssna på lite dikter, välja saker ur en resväska som blev ett annat sätt att presentera sig själv på. Jag valde en laddare, eftersom jag blir knäpp utan alla mina elektroniska prylar och resor är tråkiga så det är bra att ha laddare med sig. Den andra saken man skulle välja var något som bringar minnen och då tog jag en CD skiva, för det påminner mig om alla bilresor upp till norrland och den musik som spelats på vägen dit. Ett tag var traditionen att vi måste lyssna på en skiva av John Fogerty, men även annan musik av CCR och Bruce Springsteen har också varit populärt. Idag är det mer blandat, men det bringade minnen i alla fall.

Resten av dagen gick åt till att måla en massa, först ett par tavlor som symboliserade olika känslor. Genus var temat för min del idag, och på den ”kvinnliga” tavlan målade jag något som föreställde en kvinna som hade mens eller blödde rejält efter en förlossning med en pöl blod och en nyfödd bebis. Kvinnofiguren hade också jättestora bröst, smal midja och extremt breda höfter, eftersom det är ju tydligen önskvärt hos kvinnokroppen. Något som jag personligen avskyr eftersom jag vill ha en smal kropp, typ bananformad och varken äppel eller päronformad. Jag målade även anda saker som hade genus i sig. På den ”manliga” tavlan målade jag ett litet hjärta för att visa att det är där jag hör hemma rent naturligt, och på en annan tavla så målade jag den kvinnliga symbolen klädd i kjol. Det var en väldigt givande uppgift i alla fall och man lärde sig både ett och annat.

Den sista övningen var också att måla. Vi fick måla ett ansikte i grupp utan att tala med varandra så vi fick visa med kroppsuttryck vad vi kände. Det gick jättebra och fotot ovan visar resultatet. Den uppgiften hade också många flera steg, så det tog hela eftermiddagen.

Nu har jag skrivit mig trött, så nu får det räcka. Glad är jag i alla fall över att jag överlevt denna dag, och så lär det fortsätta tills att heltidsperioden är över.