Arbetslivserfarenhet och körkort är ett måste – om man vill få jobb!

Det bidde inget denna gången med jobbet jag hade sökt på arbetsförmedlingen, men jag är inte särskilt ledsen över det. Jag visste att det förmodligen fanns en liten chans att jag skulle få mitt första jobb så enkelt. Dessutom har jag fått lite mer information som gör mig hoppfull inför framtiden. Jag har ju tyvärr inte särskilt mycket arbetslivserfarenhet som beror på att jag varit sjukskriven mer eller mindre konstant sen jag slutade gymnasiet, och har jag inte varit sjukskriven så har jag pluggat. Jag har en rätt så intressant bakgrund, vilket kan vara mycket positivt i framtiden då det är en fördel att veta hur det känns att vara arbetssökande och långtidsarbetslös. Så fort jag har fixat körkort, utbildning och fixat lite intyg på arbetslivserfarenhet så ska jag alltså ha stora möjligheter att få min dröm att bli sann.

Min dröm är just nu att få jobb inom rekrytering, och helst arbetsförmedlingen eftersom de arbetar hårt med att hjälpa funktionsnedsatta personer att få jobb. Jag hoppas att det blir möjligt och det kommer det att bli. Jag ska bara se till att orka fixa det sista som behövs. Man är lite mer än skoltrött just nu och jag hade helst velat ta ett break från alltihop som inte innebär att jag har jobb och lön. Det är inte särskilt mycket kvar att göra på kandidatuppsatsen och jag börjar få ordning på körkortsteorin. Att samtidigt gå sommarkurser är skrämmande och tanken på att ”tvingas” fortsätta plugga till hösten i väntan på jobb är också jobbig, men det är tusen gånger bättre än att återgå in i systemet och bli förtidspensionär igen. Det vägrar jag! Den saken är klar!

Ber om ursäkt också att jag inte bloggat på ett par veckor. Det har inte hänt särskilt mycket och sedan är det som vanligt massa tankar kring bloggen som behövs redas ut. Eventuellt kommer den här bloggen att flyttas och förmodligen byta namn men jag har inte bestämt mig ännu. Detta görs för att ”förbättra” min identitet på internet, även om jag inte har något att dölja så skadar det inte att vara försiktig när man bloggar. Jag har inte bestämt mig hur jag ska ordna upp det hela för det finns många alternativ. Detta kommer jag skriva mer om senare förmodligen, jag älskar ju att obsessa över min blogg, men jag hoppas det är ok.